Munderm Jel Tüm Yüze Sürülür Mü?

Munderm Jel Tüm Yüze Sürülür Mü?
25 Ekim 2024 tarihinde eklendi, 4 kez okundu.

Munderm jel hafif-orta dereceli sivilce (akne) sorunlarında kullanılan etkili bir ilaçtır. Bu jeli kullanırken birçok sorun akıllara gelmektedir biz de bu sorulara detaylı bir şekilde cevap vererek etkili sonuçlar almanıza yardımcı olmaktayız.

Munderm Tüm Yüze Uygulanabilir Mi?

Bu jeli mümkün olduğu kadar sorunlu bölgelere yani sivilcelerin (aknelerin) olduğu bölgeye sürmeliyiz şayet yüzünüzde biraz dağınık ve çok sivilce var ise tüm yüze sürmeden sakınca olmaz. Bazı kişilerde örnek sadece alında sivilce olmaktadır böyle bir durumda sadece alına bölgesel sürün yanaklara ve şakak kısımlarına sürmeye gerek yoktur.

Bilmeden sürekli olarak bu jeli tüm yüze sürdüğünüzde herhangi bir zararı kesinlikle olmaz ama boş yere ilacınız sıklıkla biter bu da size maddi zarar verir. Gerekli olan durumlarda ise zaruriyetten tüm yüze sürülebilir.

İnceleyebilirsiniz: Munderm Jel Sürdükten Sonra Yıkanır Mı?

 

Munderm Jel Etken Maddesi?

Etken maddeleri: 1 gram ilaçta 0,5 mg isotretinoin ve 20 mg eritromisin bulunmaktadır.

Yardımcı maddeleri: Hidroksipropil selüloz, bütil hidroksitoluen (antioksidan) ve alkol (%96).

 

Munderm Jel Hamilelerde Kullanılır Mı?

Hamile(gebe) olan kişiler riskli guruptadır bundan dolayı da bu kişilerde bir ilaç kullanılacaksa son derece dikkatli olunmalıdır. Bu ilaçta dıştan kullanılıyor olsa bile hamilelerde olumsuz etki oluşturabilir bundan dolayı da hamil olanlarda kullanılmaz. Çok gerekli olması durumunda cilt doktoru tarafından reçete edilerek kullanılabilir.

 

Munderm Jel Saklama Koşulları Nasıl Olmalı?

Doğru şekilde muhafaza etmek ilacın özelliğinin kaybolmaması açısından son derece önemlidir. 25-30 derecedeki ılık ortamlarda bu jeli saklayın. Çocuklar ellerine alıp bu ilacı sürebilir bundan dolayı da yüksek yerlerde muhafaza edin. Ağzı açık kaldığında ise özelliğini zamanla kaybedebilir ağzını her kullanımdan sonra sıkıcı kapatın. İçeriğinde bazı yanıcı maddeler bulunmaktadır bunda dolayı da sigara ve ateşe yaklaştırmayın.

İlginizi Çekebilir: Munderm Jel Lekeleri Geçirir Mi?

 

Munderm Jel En Fazla Ne Kadar Kullanılır?

Bu jelin ciltte maksimum kullanım süresi 3 aydır bu süreden sonra sadece doktor onayı ile arttırılabilir. 3 ay boyunca düzenli kullanım sonuç alamayan hastalar kullanımı bırakmamalılar ve yeni bir ilaca geçiş yapmalılar. Bu jelin etkileri ise 1.5 ay içerisinde ortaya çıkmaktadır tem etkisi ise 2 ay içerisinde görülmektedir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git