Benzoxin Krem Reçetesiz Satılır Mı 2024?

Benzoxin Krem Reçetesiz Satılır Mı 2024?
15 Temmuz 2024 tarihinde eklendi, 21 kez okundu.

Cildine değer verenler için bugün benzoxin krem hakkında detaylar paylaşacağız. Sıklıkla sorulan soruların başında benzoxin reçetesiz alınır şeklinde olmaktadır biz de bu soruya detaylı cevap vereceğiz.

Benzoxin sivilce (akne), siyah nokta, leke sorunları için kullanılan cilt ürünüdür. Halk arasında sivilce kremi olarak da bilinmektedir ve üretimi Farma-Tek ilaç Sanayi tarafından yapılmaktadır. Anti-akne preparatları olarak isimlendirilen ilaç grubu içerisinde bulunmaktadır. Özellikle hafif ve orta dereceli sivilce sorunlarında etkili sonuçlar vermektedir.

Benzoxin Topikal Jel Reçetesiz Alınır Mı?

Bu jeli eczaneye gidip reçetesiz alabilirsiniz reçeteli alma zorunluluğu yoktur. Reçetesiz alındığında ise devlet tarafından bu ilacın bedeli ödenmemektedir. Bazı sivilce ilaçları reçetesiz olarak alınabilmektedir ve bundan bir sakınca yoktur.

Buna da Bakın: Benzoxin Jel Nasıl Kullanılır?

 

Benzoxin Topikal Jel Ne İşe Yarar?

 

-Sivilce oluşumunun önüne geçer.

-Cilt yapısının daha az yağlanmasını sağlayarak sivilce (akne) oluşmasını önler.

-Akneye neden olan bakterileri azaltır.

-Siyah nokta ve beyaz nokta oluşumunu önler.

-Sivilce sonucu oluşan lekelerin giderilmesine yardımcı olur.

 

Benzoxin Krem Etken Maddesi?

Antibiyotik özellikli bir kremdir bundan dolayı da iltihaplı sivilceleri hızlı şekilde kurutmaktadır. İlacın etken maddeleri ise benzoil peroksit, klindamisin fosfattır. Etken maddeleri sivilcelerde oldukça başarılı sonuçlar veren maddelerdir ve defalarca test edilmiştir.

 

Benzoxin Krem Reçeteli Mi?

Reçete zorunluluğu olmayan bir kremdir. Bu kremi eczaneden reçetesiz olarak parayla alabilirsiniz. Şuan reçete zorunluluğu olan ilaçlar sınıfında değildir.

 

Benz0xin Krem Fiyat 2024?

25 gramlık bu kremin satış fiyatı 238.58 TL’dir. Fiyatlara zaman zaman zam geldiği ise unutulmamalıdır. Bu ilacı hekiminize reçete ettirdiğinizde sigorta tarafında da karşılanmaktadır.

 

Benzoxin Kortizonlu Mu?

Kortizon içeren bir jel değildir tam tersine antibiyotik içerikli bir jeldir. Kortizon içermediği içinde kesinlikle daha güvenilir bir ilaçtır.

 

Benzoxin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Rengi değişir ve daha sıvı bir hale gelir. Bunun yanında çok pütürlü bir görünüm alır ayrıca kokusundan da bozulduğu belli olur.

 

Benzoxin Jel Muadili (Eşdeğeri)

Bu ilacı bulamadığınızda aşağıdaki ilaçlardan birini alıp kullandığınızda yakın sonuçları verecektir.

-Benzalin topikal jel

-Clindoxyl jel

-Clinoper jel

-Clozaril jel

-Clozaryl jel

-Cinperox jel

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git