Dermovate Krem Ne İçin Kullanılır, Fiyatı Nedir, Kullananlar?

Dermovate Krem Ne İçin Kullanılır, Fiyatı Nedir, Kullananlar?
1 Mayıs 2020 tarihinde eklendi, 4.061 kez okundu.

Bugün güzel bir konu ile yine karşınızdayız. Dermovate isimli cilt ürünü hakkında geniş bilgiler vereceğiz. Dermovate krem sedef, egzama, liken hastalığı ve çeşitli deri hastalığı için kullanılan etkili bir ilaçtır. Bu ilacın toplamda üç formu vardır. Bunlar dermovate merhem, dermovate saç losyonu ve dermovate krem olmak üzere. Bu üç form aynı hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Saç losyonu saç için tasarlanmıştır, merhem formu kuru ciltler için tasarlanmıştır. Krem formu ise yağlı ve normal cilt tipleri için tasarlanmıştır ve bu cilt tiplerinde kullanılmaktadır. 25 ve 50 gramlık alüminyum tüplerde eczanelerde satılmaktadır. Yeşil renkli kutusu ve tüpü vardır. Kortizonlu bir ilaçtır bundan dolayı daha kısa sürelerde kullanılmalıdır. Reçete ile ya da reçetesiz olarak bu cilt ürününü eczaneden alabilirsiniz.  Bu kremin ruhsat sahibi GlaxoSmithKline İlaçları San. ve Ticaret A.Ş’dir. Bu kremi üreten ise Abdi ibrahim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş’dir, İstanbul’da üretilmektedir.

Dermovate Krem Ne İlacı?

 

Sedef, egzama, inatçı deri hastalıkları, liken planus, yüzde plak oluşumu ve cilt iltihaplanmarı için kullanılan etkili bir ilaçtır. Cilde sürülerek kullanılmaktadır kesinlikle ağız yoluyla kullanılmamalıdır. Yeşil beyaz kutusu ve tüü vardır. 25 gramlık ve 50 gramlık alüminyum tüp seçeneği vardır. Topikal steroidler  isimli ilaç grubu içerisinde bulunan bir kremdir. Ciltteki kaşıntı ve kızarıklık sorunu içinde etkili sonuçlar verdiğini ekleyelim. Eczane dışında satışı söz konusu değildir. Dermotolağa reçete ettirerek kullanmanızı tavsiye ederiz. Reçetesiz olarak da eczaneden alınabilir ve aile hekimleri de reçete edebilir.

 

Dermovate Krem İçindekiler

 

Hangi maddeler içinde var buna da göz atalım. İçeriğindeki maddeleri araştırıp kullanmanızda fayda var. Bu kremin etken (etkin) maddesi klobetazol 17-propiyonattır. Klobetazol 17-propiyonat bu kremin içinde %0.05 oranında bulunmaktadır. Kremin yardımcı maddeleri ise saf su, balmumu, arlacel 165, sodyum sitrat, sitrik asit monohidrat, klorokrezol, propilen glikol, gliseril monostearat, setostearil alkoldür. Kortizonlu bir yapısı vardır bu korkulacak bir durum değildir. Tam tersine etkili ve güçlü bir kremdir sadece uzun kullanımlardan kaçınmak gerekmektedir.

 

Dermovate Krem Çeşitleri Hangileridir?

 

3 farklı çeşidi vardır bu çeşitlerinin neden olduğunu da sizlere aşağıda tek tek anlattık. Cilt yapınıza göre bunlardan doğru olanını kullanmalısınız.

Dermovate krem: Yağlı ve normal bir cilt tipiniz var ise sedef, egzama, kızarıklık, ciltte plak oluşumu için krem formunu tercih etmelisiniz.

Dermovate merhem(pomad): Sedef, egzama, iltihap gibi durumlar için kullanılır. Krem formundan farkı yağlı özelliğinin olmasıdır. Merhem formu kuru cilt tiplerde kullanılmalıdır. Kuru cilt yapısına sahipseniz bu formu tercih etmelisiniz.

Dermovate saç losyonu : Saçtaki kızarıklık, kaşıntı, egzama, saçkıran, sedef, saç derisi iltihap durumunda kullanılır. Yani saçınızda bu sorunlar var ise merhem ve krem formu yerine saç losyonunu kullanmalısınız.

 

Dermovate  Krem Neye Yarar?

 

Bu kremi nerelerde kullanabilirim? Hangi hastalıklarda işe yarar? gibi soruların hepsini alt başlıklar halinde ifade ettik. Aşağıdaki hastalıklar sizde var ise kullanabilirsiniz.

  • Vücutta şişlik,iltihap, kızarıklık gibi durumlara sebep olan kimyasalların etkisini yok eder.
  • Sedef hastalığının(psöriasis)  iyi edilmesinde kullanılır.
  • Tedavisi zor olan dermatozların (deri hastalıkları) iyi edilmesinde kullanılır.
  • Deri oluşan iltihapların kurtulmasında kullanılır.
  • Ciltte oluşan kaşıntı ve kızarıklığı geçirir.
  • Diskoid lupus planus ( genelde yüzde görülen plaklar yani bir çeşit deri rahasızlığı) tedavisinde kullanılır.
  • Liken planus (deri, deri ekleri ve mukozaları etkileyen iyi huylu deri hastalığı) tedavisinde kullanılır.
  • Egzama nedenli oluşan kızarıklık ve kaşıntıyı ortadan kaldırır.

 

Dermovate Krem Faydaları 

 

  • Cilt görünümünü düzeltir.
  • Ciltteki sorunları iyi eder.
  • Egzama ve sedef hastalığını iyi eder.
  • Kaşıntı ve kızarıklığı hızlıca iyi eder.
  • Birçok deri hastalığını ortadan kaldırır.
  • Ciltteki iltihapları kurutur ve iltihap kaynaklı hastalıkların önüne geçer.
  • Derideki plak oluşumunu önler.
  • Cildi yatıştırır ve dinç bir görünüm sağlar.

 

Dermovate Krem Kullanımı

 

-Kullanım konusunda size doktorunuz bir yol haritası sundu ise o şekilde kullanın. Herhangi bir kullanım önerisi olmadıysa da aşağıdaki şekilde kullanın.

-Hastalıklı bölge ve çevresini iyi kapatacak şekilde nohut büyüklüğünde alınarak hafif parmak hareketleri cilde yedirilir. Sadece cilt için tasarlanmıştır başka kullanım şekli yoktur.

-Bu kremi geniş cilt yüzeylerine sürmeyin yani sadece hastalıklı yüzeylerde kullanın. Kullanım miktarına dikkat edin ve de fazla kullanmayın.

-Ellerinize bu kremi  sürmüyorsanız her kullanımdan sonra ellerinizi ılık su ile iyice yıkayın.

-İnce tabaka halinde sürülmelidir bu ilaç. Kullanımdan sonra nemlendirici ya da yumuşatıcı kullanılacaksa ortalama 2 saat sonra uygulanmalıdır.

-Günde 1 ya da 2 kez uygulanması yeterlidir. 28 gün kullanılmalıdır bu süre içerisinde iyileşme olmazsa kullanım bırakılıp hekime muayene olunmalıdır.

-Bu krem yüzde kullanılıyorsa 5 günden daha fazla kullanılmamalıdır.

Çocuklarda ve bebeklerde kullanım bilgisi

Yaş sınırı vardır 1 yaş altındaki çocuklarda kullanılamaz bu ilaç. 1 yaş üzerindeki çocuklarda ise kısa süreli kullanılmalıdır.

Yaşlılarda kullanım bilgisi

Yaşlılarda bu krem kısa süreli ve en düşük dozda kullanılmalıdır.

Hamile(Gebe) ve emzirenlerde kullanım bilgisi

Hamilelerde(gebelerde) bu ilaç az miktarda ve kısa süreli kullanılmalıdır. Emziren anneler ise dikkatli şekilde kullanmalıdır. Emziren annelerde bu ilacın anne sütüne geçip geçmediği de bilinmemektedir. Emziren annelerde memeye de sürülmemelidir.

Böbrek ve karaciğer yetmezliği olanlarda kullanım bilgisi

Ağır böbrek ve karaciğer yetmezliği hastalarında bu merhem en düşük dozlarda ve kısa süreli kullanılmalıdır.

Diğer ilaçlarla birlikte kullanım bilgisi

Ritonavir (HIV enfeksiyonu tedavisinde kullanılan bir ilaç) ve itrakonazol (mantar enfeksiyonları tedavisinde kullanılan ilaç) kullanan kişiler bu durumu doktoruna söylemelidir.

Araç ve makine kullanım bilgisi

Araç ve makine kullanmayı etkileyen bir ilaç değildir. Bu ilacı kullanımdan sonra araç ve makine kullanabilirsiniz.

Kullanım miktarından fazla kullanılırsa

Fazla kullanımı yan etki riskini ortaya çıkarabilir bundan dolayı da doktora muayene olmalısınız. Yanlışlıkla bu ilacı yutarsa hemen hastaneye gitmelisiniz.

Kullanım dozunu unutursanız 

Unutulan miktarı dengelemeye çalışmadan normal rutinde kullanılmaya devam edilmelidir.

Yiyecek ve içecekle beraber kullanım bilgisi

Yiyecek ve içecek kısıtlaması söz konusu değildir bundan dolayı da tüm yiyecek ve içeceklerle kullanılabilir.

 

Dermovate Krem Yüze Sürülür Mü?

 

En sık sorulan soruların başında geldiği için cevaplayalım. Yüz bölgesinde bu krem kullanılabilir yalnız yüz hassas bölge olduğu için kısa süreli ve en minumum dozlarda kullanmanızda fayda vardır. Sedef, egzama,kaşıntı, kızarıklık ve diğer cilt sorunlarınız var ise bu ilacı yüzünüzde kullanmanızda bir sakınca yoktur.  Kortizonlu olduğu için dikkatli şekilde uygulanmalıdır.

İlginizi Çekecektir: Advantan Krem Nedir, Neye İyi Gelir?

 

Dermovate Krem Sivilcelere İyi Gelir Mi?

 

Kortizonlu bir krem olduğu için sivilceler de (aknelerde) kullanılmaz. Sivilceleriniz için kullansanız dahi sonuçta alamayacaksınız. Bundan dolayı sivilce(akne) için kullanılmaz yarar yerine zarar getirir. Sivilceleriniz için size acnelyse krem, clindoxyl jel kullanmanızı tavsiye ederiz.

 

Dermovate Krem İle Merhem Arasındaki Fark Nedir?

 

Krem formu da merhem formu da aynı hastalıklar için ve de aynı şekilde kullanılmaktadır. Ayrıca krem de merhem de hemen hemen aynı içeriğe sahiptir. Fark cilt tiplerinin kullanımından kaynaklanmaktadır. Yani kremi yağlı ciltler ve karma ciltlerde kullanılmalıdır. Merhem formu ise kuru cilt tiplerinde kullanlmalıdır. Daha iyi sonuç vermesi için bu şekilde hem krem hem de merhem formu üretilmeye devam etmektedir. Ayrıca saçta kolay kullanımı içinde losyon formu vardır ve losyon formu kullanılmalıdır.

 

Dermovate Krem Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

1.Bu ilacın etken ya da yardımcı maddesine alerjisi olanlarda kullanılmamalıdır.

2.Bu ilacın kullanımında yaş sınırı vardır 1 yaş altındaki kişilerde bu ilaç kullanılmaz.

3.Bu kremin yardımcı maddelerinde biri de propilen glikoldür, bu madde ciltte tahriş oluşturabilir.

4.Bu krem yüz bölgesinde en fazla 5 gün kullanılmalıdır, bu süre içerisinde  yüzde iyileşme olmasa dahi kullanım bırakılmalıdır.

5.Çocuklarda da kullanım süresi 5 günden fazla olmamalıdır. Uzun kullanımlarda çocukların büyümesini ve gelişmesini etkileyebilir.

6.Gözlere sürülmemelidir bu merhem. Bu merhem gözle temas ederse bol su ile yıkayın.

7.En fazla kullanım süresi iki kere 28 gündür. Yani toplamda 56 gündür. Bu süre de iyileşme olsa da olmasa bu ilacın kullanımı bırakılmalıdır.

8.Bu ilacın tedavisi sonlandırıldığın da herhangi bir olumsuz sonuç ortaya çıkmaz.

9.Geniş cilt yüzeylerinde kullanılmamalıdır. Ayrıca uzun süreli kullanılacak bir cilt ürünü değildir.

10.Cildi inceltebilme özelliğinden dolayı yüzde 5 günden fazla kullanılmamalıdır.

11.Hamileler(gebeler) bu ilacı kısa süreli ve az miktarlarda kullanmalıdır. Emziren anneler ise dikkatli şekilde kullanmalıdır. Emziren anneler bu ilacı göğüs bölgesine uygulamamalıdır.

12.Bu kremi kullandığınız bölgenin üzeri bandaj ya da herhangi bir bezle kapatılmamalıdır.

 

Dermovate Kremi Kimler Kullanamaz?

 

  • 1 yaşın altındaki kişilerde
  • Bu ilaca karşı alerjisi olanlarda
  • Cinsel organlarda ve makattaki kaşıntılı rahatsızlıklarda
  • Derinin viral enfeksiyonlarında (suçiçeği, uçuk gibi)
  • Mantar ya da diğer mikropların sebep olduğu deri lezyonlarında
  • Tedavi edilmemiş deri enfeksiyonu olanlarda
  • Akneli (sivilceli) cilt yüzeylerinde
  • İnflamasyonsuz kaşıntısı olan kişilerde
  • Sorunlu bölgeyi bebek bezi ya da bandajla kapatması gereken kişilerde
  • Rozasea (cilt ve burun çevresinde al basması) hastalarında
  • Ağız çevresinde kırmızı döküntülü sivilcesi olanlarda

 

Dermovate Krem Yan Etkileri ve Zararları

 

Kullanan herkeste yan etki yapmaz sadece aşırı duyarlı kişilerde yan etkiler görülebilir. Ciddi yan etki gören kişiler mutlaka bir sağlık kuruluşuna gidip muayene olmalıdır.

Yaygın görülen yan etkiler

  • Sürülen bölgede geçici kızarma ve kaşıntı
  • Sürülen bölgede döküntü
  • Sürülen bölgede yanma
  • Alerjik reaksiyon

Yaygın olmayan yan etkiler

  • Deride incelme durumu
  • Deride çizgilenme
  • Deri yüzeyinde toplar damarın belirgin hale gelmesi

Çok seyrek şekilde görülen yan etkiler

  • Kilo artışı
  • Yüzde yuvarlaklaşma görülmesi (aydede yüz)
  • Obezite
  • Ciltte kuruluk görülmesi
  • Deride incelme ve kırışıklık görülmesi
  • Derinin renginde değişiklik
  • Vücut kıllarında artış
  • Derinin altındaki kan damarların görülmesi
  • Saçta dökülme durumu
  • Saçta incelme ve saçın geç uzaması
  • Sürülen bölgede alerjik reaksiyon
  • Cilt durumunun kötüleşmesi
  • Merhemin uygulandığı bölgede tahriş
  • Kızarıklık durumu
  • Döküntü olması
  • Sivilce(akne)
  • Göz içinde basınç artışı (glokom)
  • Kan basıncında yükselme
  • Gözün lensinde bulutlanma (katarakt)
  • Kemiklerde mineral kaybına bağlı güçsüzlük (osteoporoz)
  • idrarda şeker bulunması
  • Kanda şeker düzeyinin artışı
  • Kanda kortizol hormonunun azalması
  • Çocuklarda kilo artışı
  • Çocuklarda büyümenin yavaşlaması
  • Ciltte enfeksiyon

 

Dermovate Krem Fiyat Bilgisi 2022

 

50 gramlık %0.05’lık bu kremin fiyatı 23.17 TL’den eczanelerde satılmaktadır. Bu fiyatlardan çok fazla söyleyen eczanelerden alım yapmayın. Satın alırken son kullanma tarihine ve Reçeteli ya da reçetesiz olarak alabilirsiniz bu kremi. Eczane dışında satılan bir cilt ürün değildir. Normal reçete ile alınabilmektedir. Reçete edildiği takdirde de devlet tarafından da bedeli ödenmektedir.

 

Dermovate Krem Muadilleri(Eşdeğerleri)

 

Bu kremle aynı etkileri gösterecek başka ilaçlarda vardır. Bu kremi tedarik edemediğiniz takdir de aşağıdaki ilaçlardan birini de alıp kullanıma başlayabilirsiniz.

  • Dermovate merhem
  • Dermovate saç losyonu
  • Clobesol krem
  • Clobesol merhem
  • Clovate saç losyonu
  • Clovate krem
  • Clovate merhem
  • Klobate krem
  • Klobate merhem
  • Neobase merhem
  • Neobase krem
  • Psoderm pomad
  • Psoderm losyon
  • Psoderm saç losyonu
  • Psoderm krem
  • Psovate merhem
  • Psovate krem
  • Psovate losyon
  • Betasalic losyon
  • Advantan krem
  • Advantan m losyon
  • Advantan pomad
  • Fucicort krem
  • Hipokort krem
  • M-furo merhem
  • Momecon losyon
  • Momecon krem

 

Dermovate Krem Saklama Koşulları

 

Çocuklarda uzak tutun bu ilacı. Ilık güneş ışığı ile direk teması olmayan 20 derecedeki sıcaklıklarda saklayın. Bunun yanında kendi kutusunda ve kendi tüpünde muhafaza edin. Son kullanma tarihine göre kullanın, son kullanma tarihi geçenleri kesinlikle kullanmayın. Bu ilaçta bozukluk hissederseniz kullanmadan atın. Doğru saklama koşulları ilacınızın özelliğini kaybetmemesi açısından son derece önemlidir.

 

Dermovate Krem Prospektüs

 

Prospektüs bilgilerini sunduk bu bilgileri işinize yarayınca kullanabilirsiniz. İlaç hakkında tüm detayları bilmek size fayda sağlayacaktır.

 

Dermovate Krem Hakkında Tüm Sorular ve Yanıtları

 

Soru 1: Dermovate Krem Gebelik Kategorisi Nedir?

Cevap 1: Bu ilacın gebelik kategorisi C’dir.

Soru 2: Dermovate Krem Reçetesiz Alınır Mı?

Cevap 2: Reçetesiz olarak da eczanelerden alınabilir.

Soru 3: Dermovate Krem Kilo Aldırır Mı?

Cevap 3: Yan etkilerinde kilo artışı sağlar diyor  ama kilo aldırma durumu çok az gözlenmektedir.

Soru 4: Dermovate Krem Açık Yaraya Sürülür Mü?

Cevap 4: Açık yaralarda bu krem kullanılmaz. Açık yara iyileştikten sonra kullanabilirsiniz.

Soru 5: Dermovate Krem Bebeklerde Kullanılır Mı?

Cevap 5: Bu kremin yaş sınırı vardır 1 yaş altındaki kişilerde kullanılamaz.

Soru 6: Dermovate Krem Basura İyi Gelir Mi?

Cevap 6: Basur (hemoroid) için kullanılacak bir ilaç değildir.

Soru 7: Dermovate Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Cevap 7: Kortizonlu bir içeriği olduğu için genital bölgede kullanılmamalıdır.

Soru 8: Dermovate Krem Saç Döker Mi?

Cevap 8: Yan etkilerinde saç dökülmesi vardır ama bu durumun gerçekleşme ihtimali son derece düşüktür.

Soru 9: Dermovate Krem Seboreik Dermatit İçin Kullanılır Mı?

Cevap 9: Seboreik dermatit sorununa iyi gelen bir kremdir. Seboreik dermatit için kullanabilirsiniz.

Soru 10: Dermovate Krem Kortizon İçerir Mi?

Cevap 10: Bu krem kortizon içerir. Bundan dolayı da uzun kullanılmamalıdır.

Soru 11: Dermovate Krem Kaç Lira?

Cevap 11: 19.33 TL’den eczanelerde satılmaktadır.

Soru 12: Dermovate Krem Cilt Lekelerine İyi Gelir Mi?

Cevap 12: Cilt lekelerine iyi gelecek bir krem değildir. Yani lekeler için kullanılmaz.

Soru 13: Dermovate Krem Nerelerde Kullanılır?

Cevap 13: Genital bölge, göz, ağız içi, burun içi hariç vücudun her yerinde kullanılabilir. Saçta ise losyon formu kullanılmalıdır.

Soru 14: Dermovate Krem Pişik İçin Kullanılır Mı?

Cevap 14: Pişik sorununda kullanılmaz. Pişik için sudocrem isimli ilacı kullanın.

Soru 15: Dermovate Krem Saça Sürülür Mü?

Cevap 15: Bu krem saça sürülmez saç için dermovate saç losyonu var onu kullanabilirsiniz.

Soru 16: Dermovate Krem Uyuza İyi Gelir Mi?

Cevap 16: Uyuza iyi gelmez ayrıca uyuz içinde kullanılacak bir ilaç değildir.

Soru 17: Dermovate Krem Hamilelikte Kullanılır Mı?

Cevap 17: Hamilelik (gebelik) süreci riskli olduğu için hamileler bu kremi kullanamaz.

Soru 18: Dermovate Krem Gül Hastalığı İçin Kullanılır Mı?

Cevap 18: Gül hastalığı için kullanılmaz. Gül hastalığı için roza krem kullanmanızı tavsiye ederiz.

Soru 19: Dermovate Krem Güneş Yanığı İçin Fayda Eder?

Cevap 19: Güneş yanığı için kullanılacak bir ilaç değildir. Güneş yanığında fayda sağlamaz.

Soru 20: Dermovate Krem Kızarıklık Yapar Mı?

Cevap 20: İlk kullanımda geçici olarak kızarıklık yapabilir ama daha sonra bu kızarıklık geçecektir.

 

Dermovate Krem Kullananlar

 

Bu krem hakkında kullanıcılar yaşadıklarını aktardılar işte bu yaşananlar. Aşağıdaki bilgiler bu ürün hakkında size yol gösterici olacaktır.

Kullananın yaşadıkları: Yoğun kokusu var ama düzenli kullanınca kısa sürede etki sağlıyor. Ayrıca bu kremi uzun kullanmayın çünkü kortizonlu. Cilt sorunları için bana göre en faydalı olanlardan biri diyebilirim.

Kullananın yaşadıkları: Kullandım ilk bir iki gün sancılı geçti. Cildim kızarıklık yaptı ama yine de kullanayım dedim ve kızarıklık gitti egzamam için güzel faydalar sağladı. Egzama için kullanmanızı tavsiye ederim kesinlikle etkili diyebileceğim bir ilaç.

Kullananın yaşadıkları: Doktora gitmiştim sedef için ve de çok güzel etki göstermişti kesinlikle çok iyi bir krem. Yapanlara çok teşekkür ediyorum. Ne olur ne olmaz diye her zaman ecza dolabımda bulunduruyorum.

Kullananın yaşadıkları: Kullandım ama geçici fayda sağladı bende tam kalıcı etki oluşturmadı. Kullanılınca ve belli bir dönem kesinlikle iyi etki sağlıyor ama sonrasında tekrar rahatsızlık oluşuyor. Yine de kullanın derim genel olarak iyi.

Kullananın yaşadıkları: Deneyin derim çünkü çok etkili bir krem ayrıca cilde de çok iyi geliyor. Hızlı etki gösteriyor yüzde az kullanın çünkü deride incelme yapabilir.

Kullananın yaşadıkları: Saç losyonunu da kullandım kremini de kesinlikle başarılı bence çünkü hastalığıma çok iyi geldi. Ayrıca birçok kişiye de tavsiye ettim onlarda fayda gördüler.

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git