Gynomax XL Fitil Reçetesiz Alınır Mı?

Gynomax XL Fitil Reçetesiz Alınır Mı?
5 Mart 2023 tarihinde eklendi, 147 kez okundu.

Gynomax fitil vajinada kaşıntı, yanma, anormal akıntı, şişme ve kızarma gibi nedenlerle ortaya çıkan vajina iltihabının (vajinit) iyi edilmesinde kullanılan etkili bir ilaçtır. Gynomax fitil reçetesiz alınır mı, fiyatı, muadili hakkında cevaplar yazımızda.

 

Gynomax Fitil Nedir?

 

Vajinada kaşıntı, yanma, anormal akıntı, şişme ve kızarma gibi nedenlerle ortaya çıkan vajina iltihabıp (vajinit) durumlarının tedavisinde kullanılan etkili vajina ilacıdır. Beyazımsı sarı bir rengi vardır. Her kutusunda 3 adet ovül bulunur ve beyaz-mavi kutularda satılmaktadır. Vajina içine (hazneye) yerleştirilerek kullanılır.

Antibakteriyel (bakterilere karşı etkili), antiprotozoal (parazitlere karşı etkili), antifungaller (mantarlara karşı etkili) olarak adlandırılan ilaç grubu içerisinde bulunur. İçeriğinde kortizon yoktur ve kullanıcı memnuniyeti oldukça yüksek olan bir ilaçtır. Aile hekimi de bu fitil yazabilir. Bu fitilin ruhsat sahibi ve üreticisi Exeltis İlaç San. ve Ticaret A.ş’dir. Üretimi ise Tekirdağ’da yapılmaktadır.

 

Gynomax Fitil Reçetesiz Alınır Mı?

 

Reçetesiz olarak da eczaneden bu ilacı satın alabilirsiniz. Reçetesiz alınabildiği gibi reçeteli olarak da alınabilir. Reçete edilmesi durumunda devlet tarafından ödenen bir ilaçtır ama reçetesiz alım durumunda devlet bu fitilin bedelini karşılamamaktadır. 12 yaşından büyüklerde kullanılabilir.

Emziren ve hamileliğin ilk üç ayında olan kişilerin bu fitili kullanması yasaktır. Kullanmaması gereken kişilerin çok gerekli olması durumunda doktora sorarak bu ilacı kullanmasını tavsiye ederiz.

Bakın: Progestan Fitil Nedir, Neye Yarar?

 

Gynomax Ne İçin Kullanılır?

 

  • Vajina bölgesinde oluşan iltihabın tedavisinde kullanılır.
  • Vajina bölgesinde iltihap kaynaklı ortaya çıkan kaşıntı, yanma, şişme, kızarma, akıntı durumlarının ortadan kaldırılmasında kullanılır.

 

Gynomax XL Fitil Etken Maddesi?

 

Etken (etkin) maddesi:  Tiokonazol,  tinidazol, Lidokain

Yardımcı maddeleri: Novata BCF PH.

 

Gynomax Fitil Nasıl Kullanılır?

 

  • Kullanmadan önce ellerinizi yıkayın.
  • Sırt üstü yatın ve bacaklarınızı yukarı doğur çekin.
  • 1 adet ovülü vajinaya itin mümkün olduğu kadar da derine itin.
  • Ortalama 20-30 dakika kalkmadan yatın sonra kalkın.
  • Her kullanımdan sonra ellerinizi yıkayın.
  • Günde 1 kez yatmadan önce 3 gün süreyle kullanılır.

 

Gynomax XL Fitil Reçetesiz Fiyatı 2023

 

3 ovül fiyatı 118.40 TL‘dir. Reçete edilmesi durumunda 9 TL ödenerek alınabilmektedir. Bu fitili alırken son kullanma tarihine ve kutunun açılmamış olmasına dikkat ederek alın.

Bakın: Proctolog Fitil Nasıl Kullanılır?

 

Gynomax XL Fitil Muadili

 

  • Exagyn vajinal tablet
  • Gynomax L ovül
  • Limenda vaginal ovül
  • Trivag ovül
  • Mixovül 7 ovül
  • Mikonid vajinal ovül
  • Livagy vaginal ovül
  • Neo-Penotran vaginal ovül
  • Neo-Penotran Forte vaginal ovül
  • Nidazol-M vajinal tablet

 

Gynomax XL Fitil Antibiyotik Mi?

Bu fitil antibiyotik özelliklidir. Antibiyotik özellikli olduğu içinde enfeksiyonları tedavi etmektedir.

 

Gynomax Fitil Günde Kaç Kez Kullanılır?

Günde 1 ovül kullanılır. Kullanım süresi de 3 gündür.

 

Gynomax Fitil Yanma Yapar Mı?

İlk kullanırken yanma yapabilir bu durum geçicidir.

 

Gynomax XL Fitil Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Emziren annelerde bu fitil kullanılmaz çok gerekli olması durumunda doktor önerisi ile kullanılabilir.

 

Gynomax Fitil Adetliyken Kullanılır Mı?

Adetliyken bu fitil kullanılmaz çünkü birçok sakıncaları vardır.

 

Gynomax Fitil Hakkında Sorular ve Cevaplar

 

Soru 1: Gynomax Fitil Mantara İyi Gelir Mi?

Cevap 1: Mantara karşı da iyi gelen bir fitildir.

Soru 2: Gynomax Fitil Aile Hekimi Yazabilir Mi?

Cevap 2: Aile hekimi bu fitili reçete edebilir.

Soru 3: Gynomax XL Fitil Adet Geciktirir Mi?

Cevap 3: Adet (regl) geciktirme etkisi yoktur.

Soru 4: Gynomax Fitil Devlet Karşılıyor Mu?

Cevap 4: Reçete edilmesi durumunda devlet tarafından karşılanmaktadır.

Soru 5: Gynomax Kullandıktan Sonra İlişkiye Girilir Mi?

Cevap 5: Bir süre ilişkiye girilmemesi önerilmektedir.

Soru 6: Gynomax Fitil Gündüz Kullanılır Mı?

Cevap 6: Gündüz de bu fitil kullanılabilir.

Soru 7: Gynomax Fitil Kokuyu Giderir Mi?

Cevap 7: Kokuyu da gidermektedir.

Soru 8: Gynomax Fitil Bakireler Kullanabilir Mi?

Cevap 8: Bakirelerde kullanılması sakıncası olduğu için kullanılmaması önerilir.

Soru 9: Gynomax Fitil Kaşıntı Yapar Mı?

Cevap 9: Bu fitil kaşıntı yapmamaktadır.

Soru 10: Gynomax XL Fitil Hamileler Kullanabilir Mi?

Cevap 10: Hamileler (gebeler) doktor önerisi olmadan kullanamaz. Hamileliğin ilk üç ayında bu fitil kullanılamaz.

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git