Piyeloseptyl 50 Reçetesiz Alınır Mı?

Piyeloseptyl 50 Reçetesiz Alınır Mı?
6 Nisan 2024 tarihinde eklendi, 12 kez okundu.

Piyeloseptyl 50 reçetesiz alınır mı sorusuna yazımızda geniş bir şekilde cevap vereceğiz. Piyeloseptyl  idrar torbası ve idrar yollarında görülen enfeksiyon için kullanılan etkili bir antibiyotiktir. Bu ilaç sarı renklidir ve 30 tabletlik mavi-beyaz kutularda eczanelerde satılmaktadır.

Etken maddesi nitrofurantoin isimli yapıdır. Ağız yoluyla günde iki kez kullanılması önerilir. Üç aydan büyük bebeklerde ve yetişkinlerde bu ilaç kullanılır. Beyaz reçete ile satılan bir ilaçtır bu ilaç reçete edilmesi durumunda devlet tarafından ödenmektedir.

İdrar yollarındaki sorunlar için oldukça etkili bir antibiyotiktir. Bu ilacın ruhsat sahibi ve üreticisi ise Biofarma İlaç Sanayi ve Ticaret A.ş’dir. üretim yeri ise Sancaktepe-İstanbul’dur.

 

Piyeloseptyl Reçetesiz Satılır Mı?

Antibiyotikler eczanelerde kesinlikle reçetesiz olarak satılmamaktadır. Bu ilaçta antibiyotik olduğu için reçeteli olarak satılmaktadır. Doktor reçete etmeden bu ilacı eczaneden satın alamazsınız. Beyaz reçete ile alınabilen bir tablettir.

 

Piyeloseptyl Reçeteli Mi?

Antibiyotik olduğu için reçeteli olarak satılmaktadır. Beyaz reçete ile gidip eczaneden alınabilir. Bu ilacı almak için aile hekimi ya da uzman doktora reçete ettirmelisiniz. Bu ilacı kesinlikle internetten sipariş edemezsiniz.

İlginizi Çekebilir:

Levmont Nedir, Yorumlar?

 

Piyeloseptyl 50 Mg Nedir, Ne İşe Yarar?

Üretra enfeksiyonu, mesane enfeksiyonu, böbrek enfeksiyonu sorunlarında kullanılan etkili bir antibiyotiktir. İdrar yolu ve devamında olan enfeksiyonlar için sıklıkla reçete edilmektedir. 50 mg’lık ve 100 mg’lık formları vardır. Hapların içerisinde sığır sütünden elde edilen laktoz monohidrat vardır.

Kortizon içermeyen bir ilaçtır. Uzun süre kullanılmaz enfeksiyon bitene kadar ise düzenli kullanımı önerilir. Tok karnına ya da yemeklerle beraber alınması önerilir. Hamile (gebe) olanlarda bu ilaç kullanılabilir ama emziren annelerde anne sütüne geçtiği için bu ilaç kullanılmaz.

 

Piyeloseptyl Reçetesiz Fiyat

50 mg 30 kapsül reçetesiz ilacın fiyatı 89.30 TL’dir. 100 mg 30 kapsül 92.01 TL’dir. Reçete edildiğinde ise SGK tarafından bedeli ödenmektedir. Reçete edilmediği takdirde devlet tarafından ödemesi gerçekleşmez.

 

Piyeloseptyl Günde Kaç Kez Kullanılır?

Günde 2 kez kullanılmalı sabah akşam olacak şekilde. Gerekli görmesi halinde doktorunuz doz arttırımı yapabilmektedir. Bu ilacı kullanırken tok karnına ya da bir şeyler yerken kullanmanızı öneririz.

 

Cipro ve Piyeloseptyl Birlikte Kullanılır Mı?

Beraber kullanılmasını önermiyoruz. Bu iki ilacı duruma göre ayrı ayrı kullanmalısınız.

 

Piyeloseptyl Hakkında Merak Edilen Diğer Sorular

Soru 1: Piyeloseptyl Aç Karnına Mı İçilir?

Cevap 1: Tok karnına ya da yiyeceklerle beraber kullanılır. Aç karnına kullanılmaz.

Soru 2: Piyeloseptyl Sağlık Ocağı Yazar Mı?

Cevap 2: Sağlık ocağı da bu ilacı reçete edebilmektedir.

Soru 3: Piyeloseptyl Diş Ağrısına İyi Gelir Mi?

Cevap 3: Diş ağrısı için kullanılacak bir ilaç değildir.

Soru 4: Piyeloseptyl Aç Mı Tok Mu?

Cevap 4: Tok karnına kullanılır.

Soru 5: Piyeloseptyl Süt İle İçilir Mi?

Cevap 5: Süt ile beraber bu ilacı içebilirsiniz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git