Stafine Göz Damlası Ne İçin Kullanılır, Fiyatı?

Stafine Göz Damlası Ne İçin Kullanılır, Fiyatı?
27 Ağustos 2022 tarihinde eklendi, 13 kez okundu.

Stafine göz damlası bakteriyel göz enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan etkili bir ilaçtır. Stafine göz damlası nedir, ne işe yarar, etken maddesi nedir, nasıl kullanılır, yan etkileri nedir, kimler kullanamaz, muadili nedir, fiyatı ne kadardır, özellikleri nedir, kullanıcı yorumları nasıldır gibi soruların cevaplarını alt başlıklar halinde anlattık.

 

Stafine Göz Damlası Nedir?

 

Konjunktivit, göz kapağının enfeksiyonu, arpacık korneanın enfeksiyonu, gözyaşı kesesinin enfeksiyonu ve yabancı cisimciklerin gözden uzaklaştırılması ile ilgili  bakteriyel göz enfeksiyonlarında kullanılan güçlü bir ilaçtır. Antibakteriyel, antibiyotik içeren bir göz damlasıdır. 5 gramlık lamine edilmiş plastik tüplerde eczanelerde satılmaktadır. Göze uygulanır başka vücut bölgesine uygulanmaz.

Mavi-beyaz kutusu vardır bu ilacın. Oftalmolojik antiefektifler olarak isimlendirilen ilaç grubunda bulunmaktadır. İçeriğinde kortizon bulunmayan bir damladır. Normal reçeteli bir damladır. Reçeteli ya da reçetesiz bu damlayı eczaneden satın alabilirsiniz. Reçete edilmesi durumunda devlet tarafından ödenen bir damladır. Aile hekimleri de bu damlayı reçete edebilir. Bu damlanın ruhsat sahibi ve üreticisi Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.ş’dir. Üretim yeri ise Kapaklı-Tekirdağ’dır.

 

Stafine Göz Damlası İçeriği

 

Etken (etkin) maddesi: 0.050 g fusidik aside eşdeğer 0.05087 g fusidik asid hemihidrat içerir.

Yardımcı maddeleri: Benzalkolyum klorid, Disodyum EDTA, Mannitol, Karbomer (Carbopol 934), Sodyum hidroksid, enjeksiyonluk su.

 

Stafine Göz Damlası Ne İşe Yarar?

 

  • Gözdeki arpacık tedavisinde kullanılır.
  • Göz kapağının enfeksiyon durumunda tercih edilir.
  • Konjunktivit tedavisinde kullanılır.
  • Arpacık korneanın enfeksiyonu tedavisinde kullanılır.
  • Gözyaşı kesesinin enfeksiyonu durumunda tercih edilir.
  • Yabancı cisimciklerin gözden uzaklaştırılması ile ilgili  bakteriyel göz enfeksiyonların tedavisinde kullanılır.

Buna da Bakın: Timosol Damla Neye Yarar?

 

Stafine Göz Damlası Faydaları

 

  • Göz sağlığını korur.
  • Gözün sağlıklı görmesine yardımcı olur.
  • Gözdeki bakterileri öldürür.
  • Gözde ortaya çıkacak ciddi hastalıkların önüne geçer.

 

Stafine Göz Damlası Kimlerde Kullanılmaz?

 

  • Bu göz damlasına alerjisi olan kişilerde
  • Gözlerde lens takılı olma durumunda
  • Hamile (gebe) olanlarda
  • Emziren annelerde

Bu da Bakın: Stafine Krem Nedir, Neye Yarar?

 

Stafine Göz Damlası Yan Etkileri

 

İçeriğindeki maddelere karşı duyarlılığı olanlarda yan etki ihtimali vardır. Aşağıdaki yan etkilerin görülme durumu son derece düşüktür.

Yaygın yan etkiler

  • Tedavi olan gözde bulanık görme
  • Tedavi olan gözde yanma, batma, rahatsızlık hissi, kırgınlık, tahriş, kaşıntı veya göz kuruması

Yaygın olmayan yan etkiler

  • Uygulama esnasında gözlerde sulanma

Bilinmeyen sıklıkta görülen yan etkiler

  • KaşıntıG
  • Döküntü
  • Göz enfeksiyonunda kötüleşme

Ciddi yan etkiler

  • Kurdeşen (ürtiker)
  • Gözde geçmeyen yanma
  • Gözde geçmeyen batma
  • Ani kan basıncı düşmesi
  • Yaygın ve şiddetli kızarıklık, kaşıntı
  • Soluk almada zorluk
  • Yüz, dil veya boğazda şişme

 

Stafine Göz Damlası Fiyatı

 

5 ml’lik göz damlası güncel fiyatı 35.95 TL‘den eczanelerde satılmaktadır. Eczane dışında satışı yoktur. Reçeteli alındığında devlet tarafından ödenmektedir. Bu fiyatlardan çok fazla söyleyen eczanelerden alım yapmayın. Son kullanma tarihine göre kullanın.

 

Stafine Göz Damlası Muadili

 

Bu göz damlası ile aynı etkileri gösterecek başka ilaçlarda vardır. Bu ilacı tedarik edemediğiniz takdir de aşağıdaki ilaçlardan birini de alıp kullanıma başlayabilirsiniz.

-Tiremix krem

-Stafine krem

-Fusix derma krem

-Fusix viskoz göz damlası

-Fusidas krem

-Fucitec krem

-Fucithalmic viskoz göz damlası

-Fucibest krem

-Fucidin krem

-Fucidox krem

-Fucitec viskoz göz damlası

 

Stafine Göz Damlası Saklama Koşulları

 

Çocuklardan uzak ve ellerine alıp oynayamayacakları noktalarda saklanmalıdır. Karıştırılmamış ürünü ve paketi 20 derecedeki ılık ortamlarda muhafaza edin. Son kullanma tarihinden sonra bu ilacı kullanmayın. Bu damlada bozukluklar fark ederseniz kullanmadan tıbbi atıklara atın. Şişenin ağzı açıldıktan 15 gün sonra kullanımı tamamlanmalıdır.

 

Stafine Göz Damlası Prospektüs

 

Prospektüs bilgilerini sunduk bu bilgileri işinize yarayınca kullanabilirsiniz. İlaç hakkında tüm detayları bilmek size fayda sağlayacaktır.

 

Stafine Göz Damlası Hakkında Tüm Sorular

 

Soru 1: Stafine Göz Damlası Arpacık?

Cevap 1: Arpacık durumunda bu damla kullanılabilir.

Soru 2: Stafine Göz Damlası Kaç Gün Kullanılır?

Cevap 2: Bu süreyi kesin olarak doktorunuz belirleyecektir ama 15 gün kullanılması tavsiye edilir.

Soru 3: Stafine Göz Damlası Bebeklerde Kullanılır Mı?

Cevap 3: Bebeklerde bu damla kullanılmaz.

Soru 4: Stafine Göz Damlası Reçetesiz Alınır Mı?

Cevap 4: Reçetesiz olarak bu damla alınabilir.

Soru 5: Stafine Göz Damlası Açıldıktan Sonra Ne Kadar Kullanılır?

Cevap 5: Açıldıktan sonra 15 gün içerisinde kullanılmalıdır bu süreden sonra kullanılmayan kısım atılmalıdır.

Soru 6: Stafine Göz Damlası Kedi?

Cevap 6: Kedilerin göz enfeksiyonlarında kullanıp fayda görenler vardır ama kesin bilgiyi veterinerinizden öğrenin.

Soru 7: Stafine Göz Damlasını Devlet Ödüyor Mu?

Cevap 7: Reçete edilmesi durumunda devlet tarafından ödenen bir damladır.

Soru 8: Stafine Göz Damlası Hamilelikte Kullanımı?

Cevap 8: Hamilelikte (gebelikte) doktor önerisi ile bu damla kullanılır.

Soru 9: Stafine Göz Damlasını Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Cevap 9: Emziren annelerde bu damla doktor önerisi ile kullanılabilir.

Soru 10: Stafine Göz Damlası Yaş Sınırı?

Cevap 10: Net bir yaş sınırı yoktur. Çocuklarda doktor önerisi ile kullanılmalıdır.

Soru 11: Stafine Göz Damlasını Aile Hekimleri Yazabilir Mi?

Cevap 11: Aile hekimleri de bu damlayı reçete edebilir.

Soru 12: Stafine Göz Damlası Kortizonlu Mu?

Cevap 12: Kortizon içermeyen bir damladır.

Soru 13: Stafine Göz Damlası Etken Madde?

Cevap 13: Bu damlanın etken maddesi fusidik asid hemihidrat’tır.

Soru 14: Stafine Göz Damlasını SGK Ödüyor Mu?

Cevap 14: Reçete edilmesi durumunda SGK tarafından ödenen bir damladır.

Soru 15: Stafine Göz Damlası Eşdeğeri?

Cevap 15: Bu damlanın eşdeğerlerini muadilleri başlığı altında açıkladık.

 

Stafine Göz Damlası Yorumları

 

Bu damla hakkında kullanıcılar yaşadıklarını aktardılar işte bu yaşananlar. Aşağıdaki bilgiler bu ürün hakkında size yol gösterici olacaktır.

Kullanıcı yorumu: Kremi de var damlası da ikisi de enfeksiyon durumunda kullanılıyor başarılı bir ilaç. Gözdeki sorunlarınızda kullanın derim.

Kullanıcı yorumu: Gözdeki arpacık durumunda kullandım çok iyi geldi ama 15 dakika görmemi etkiledi o şekilde kullanın.

Kullanıcı yorumu: Gözdeki bakteri enfeksiyonlarına karşı kullanılan başarılı bir damla düzenli kullanın çabuk fayda sağlıyor.

Kullanıcı yorumu: Gözümdeki kızarıklık, kaşıntı, sulanma için doktorum yazmıştı çok iy gelmişti tavsiye ederim. Herhangi bir yan etki de görmedim.

Kullanıcı yorumu: Krem formunu da kullanan biriyim süper bir şey kesinlikle. Yapanların emeğine sağlık. Reçete edilmesi durumunda devlette ödüyor.

Kullanıcı yorumu: Herkeste aynı etkiyi göstermese de son derece iyi bir göz damlasıdır.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git