Zorante Krem Niçin Kullanılır, Fiyatı Nedir?

Zorante Krem Niçin Kullanılır, Fiyatı Nedir?
14 Mart 2021 tarihinde eklendi, 2.647 kez okundu.

Bugün zorante isimli ilaç hakkında geniş bilgiler vereceğiz. Zorante krem plak tipi sedef hastalığı ve sivilceli (akneli) cilt yüzeylerinin tedavisinde kullanılan başarılı bir ilaçtır. Haricen kullanılmaktadır ve cilt yüzeyine sürülerek kullanılmaktadır. Ağız yoluyla kesinlikle kullanmayın ayrıca kullanım kurallarına uyun. 30 gramlık ve 60 gramlık tüplerde satışa sunulmaktadır. Normal reçete ile satılan bir kremdir. Reçeteli ya da reçetesiz olarak bu ilacı eczaneden satın alabilirsiniz. Reçete edildiğinde devlet tarafından ödenen bir ilaçtır. Ruhsat sahibi ve üretimi Farma-Tek İlaç Sanayi ve Ticaret A.ş tarafından yapılmaktadır. Üretim yeri ise Kırklareli’dir.

 

Zorante Krem Nedir?

 

Plak tipi sedef hastalığı ve sivilceli (akneli) cilt yüzeylerinin iyi edilmesinde kullanılır. Özellikle hafif ve orta şiddetli sivilcelerin iyi edilmesinde çok başarılıdır. 30 ve 60 gramlık tüplerde satışa sunulmaktadır. Beyaz-yeşil kutusu ve tüpü vardır. İçeriğinde kortizon yoktur. Topikal antipsöriatikler diye isimlendirilen ilaç grubu içerisinde bulunmaktadır. Bu kremi aile hekimleri de reçete edebilmektedir.

 

Zorante Krem İçeriği

 

İçeriğinde neler var bunlara da göz atalım. İçeriğindeki etken maddeleri araştırabilirsiniz buna göre nasıl bir formülü var anlayabilirsiniz. Kortizon içermeyen bir kremdir.

Etken (etkin) maddesi: Tazaroten (her 1 gram kremde 0.1 oranında etken madde bulunur.)

Yardımcı maddeleri: Benzil alkol, karbomer 974 p, disodyum EDTA, polaksamer 407, sıvı parafin, sodyum hidroksit, saf su, sodyumtiyosülfat pentahidrat, sorbitan monostearat.

 

Zorante Krem Endikasyonları

 

Sedef hastalığı ve sivilcelerin için kullanılan başarılı bir cilt ürünüdür. Kırmızı renkli plak şeklinde kendini gösteren sedef hastalığının iyi edilmesini sağlar. Cilt üzerine sürülerek kullanılır. Düzenli kullanıldığında iyi sonuçlar ortaya çıkarmaktadır.

 

Zorante Krem Ne İşe Yarar?

 

Hangi hastalıklarda bu ilacı kullanmalısınız aşağıda tek tek belirttik. Aşağıdaki kullanım alanları dışına çıkmamanızı tavsiye ederiz.

  • Plak tipi sedef hastalığının geçirilmesinde kullanılır.
  • Orta ve hafif düzeydeki sivilcelerin (aknelerin) iyi edilmesini sağlar.
  • Ergenlik çağındaki sivilce ve sivilce lekeleri iyi etmektedir.

 

Zorante Krem Faydaları

 

Cilt sağlığını korumak üzerine önemli faydaları bulunmaktadır. Cilt rengini sağlıklı görünüme kavuşturmaktadır. Cilt renginin yanında cilt sağlığını da normale döndermektedir. Ayrıca ciddi cilt hastalıklarının önüne geçmektedir.

Bu Yazıyla Alakalı İçerikler

 

Zorante Kremi Kimler Kullanamaz?

 

  • Bu ilaca karşı alerjisi olan kişilerde
  • Hamile(gebe) ve hamile olmayı düşünen kişilerde
  • Saçlı deride
  • Cildin kıvrım yerlerinde ((intertriginöz)
  • Sedef hastalığının çeşitleri olan eritrodermik (yaygın kızarıklık kepeklenme) sedefte ve püstüler (su toplayan) sedefte
  • 12 yaşın altındaki sivilceli hastalarda, 18 yaşın altındaki sedef hastalarında

 

Zorante Krem Yan Etkileri

 

İçeriğinde maddelere karşı duyarlılığı olan kişilerde yan etkileri oluşabilir. Bunun yanında yan etkilerinin görülme ihtimali oldukça azdır.

Çok yaygın yan etkiler

  • Ciltte kaşıntı olması
  • Ciltte yanma hissi
  • Ciltte kızarıklık meydana getirmesi
  • Ciltte tahriş oluşumu

Yaygın yan etkiler

  • Deri soyulması
  • Ciltte ağrı oluşumu
  • Spesifik olmayan deri döküntüsü
  • Çatlama
  • Kanama
  • Lokalize ödem (bölgesel ödem)
  • Sedefte kötüleşme olması
  • Kaşıntılı iltihaplı kuru deri
  • İritan kontakt dermatit (iltihaplı temas dermatiti)

Bilinmeyen sıklıkta yan etkiler

  • Ciltte kabarıklık
  • Cilt renginde değişim

 

Zorante Krem Fiyat 2022

 

60 gramlık bu kremin güncel fiyatı 101.21 TL‘den eczanelerde satılmaktadır. Eczane dışında satışı yoktur. Reçeteli alındığında devlet tarafından ödenmektedir. Bu fiyatlardan çok fazla söyleyen eczanelerden alım yapmayın. Son kullanma tarihine göre kullanın.

 

Zorante Krem Muadili (Eşdeğeri)

 

Bu kremle aynı etkileri gösterecek başka ilaçlarda vardır. Bu kremi tedarik edemediğiniz takdir de aşağıdaki ilaçlardan birini de alıp kullanıma başlayabilirsiniz.

  • Tazacne krem
  • Tazared jel
  • Tazotene krem
  • Zorante jel

 

Zorante Krem Saklama Koşulları

 

Çocuklardan uzak ve ellerine alıp oynayamayacakları noktalarda saklanmalıdır. Karıştırılmamış ürünü ve paketi 20 derecedeki ılık ortamlarda muhafaza edin. Dondurmayın ve buzdolabına koymayın. Ağzını sıkı kapatın. Son kullanma tarihinden sonra bu ilacı kullanmayın. Bu kremde bozukluklar fark ederseniz kullanmadan tıbbi atıklara atın. Güneş ışığıyla temas ettirmeyin. Son kullanma tarihi geçmemiş olsa bile açıldıktan 1 yıl sonra kullanmadan atın.

 

Zorante Krem Prospektüs

 

Prospektüs bilgilerini sunduk bu bilgileri işinize yarayınca kullanabilirsiniz. İlaç hakkında tüm detayları bilmek size fayda sağlayacaktır.

Zorante Krem Hakkında Tüm Sorular

 

Soru 1: Zorante Kremi Devlet Karşılıyor Mu?

Cevap 1: Reçete edildiğinde devlet tarafından karşılanmaktadır.

Soru 2: Zorante Krem Lekelere İyi Gelir Mi?

Cevap 2: Bu krem dolaylı olarak lekelere de iyi gelmektedir.

Soru 3: Zorante Krem Kortizonlu Mu?

Cevap 3: İçeriğinde kortizon yoktur.

Soru 4: Zorante Krem Gebelik Kategorisi?

Cevap 4: Gebelik kategorisi X’dir.

Soru 5: Zorante Krem ile Jel Arasındaki Fark?

Cevap 5: Sadece form yapıları farklıdır aynı hastalıklar için kullanılmaktadır.

Soru 6: Zorante Krem Reçetesiz Satılır Mı?

Cevap 6: Bu krem reçetesiz olarak da satılmaktadır.

Soru 7: Zorante Krem Satın Al?

Cevap 7: Eczaneden alınabilir başka noktadan alamazsınız.

 

Zorante Krem Kullananlar

 

Bu krem hakkında kullanıcılar yaşadıklarını aktardılar işte bu yaşananlar. Aşağıdaki bilgiler bu ürün hakkında size yol gösterici olacaktır.

Kullanıcı yorumu: Sivilcelerim vardı bunun için kullandım çok iyi sonuçlar aldım. Cildi biraz hassaslaştırsa da çok iyi sonuçlar verdi. Cildim de sivilce ve lekeleri gitti.

Kullanıcı yorumu: Doktorum sedef için yazmıştı ve sonuç almıştım kesinlikle güzel diyebilirim. En azından deneyin etkili mi değil mi diye.

Kullanıcı yorumu: Bazı cilttleri çok soyup kızartabiliyor bundan dolayı dikkatli olun. Çok fazla soyar kızartırsa kullanımı bırakın derim.

Kullanıcı yorumu: Dozu az kullanın çünkü çok etkili ve iyi soyuyor ama çok iyi sonuçlar alabiliyorsunuz. Benim ergenlik sivilcelerim bu krem sayesinde geçti. Biraz fiyatı pahalı gibi ama.

Kullanıcı yorumu: Cildimi kızartıp tahriş ettiği için ben kullanımı bırakıp. Kullanırken nemlendirici kullanın ve dozu azaltın bu şekilde sonuç alabilirsiniz.

Kullanıcı yorumu: İyi bir cilt ilacı diyebilirim tavsiye ederim çünkü başarılı sonuçları var. Hafif tahriş dışında pek bir şey görmedim diyebilirim.

Kullanıcı yorumu: Sedef hastalığınız var ise bir deneyin derim çünkü güzel etkiler sağlıyor. Fiyatı sadece biraz pahalı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git