Aferin Şurup Öksürüğe İyi Gelir Mi?

Aferin Şurup Öksürüğe İyi Gelir Mi?
20 Mayıs 2023 tarihinde eklendi, 54 kez okundu.

Aferin şurup grip, soğuk algınlığı, nezle, ağrı, ateş, öksürük durumlarında kullanılan güçlü bir ilaçtır. Aferin şurup nedir, ne işe yarar, öksürüğe iyi gelir mi sorularının cevapları yazımızda.

Aferin Şurup Öksürük Keser Mi?

 

Direk olarak  öksürük şurubu değildir ama öksürüğü kesmeye yarayan bir ilaçtır. Özellikle soğuk algınlığı durumları ile ortaya çıkan öksürük durumunu tedavi etmektedir ve kullanılabilir. kış günlerinde özellikle vazgeçilmeziniz olacaktır. 2 yaşından büyük çocuklarda bu şurup kullanılabilir. 2 yaşından küçük çocuklarda ise doktor önerisi ile kullanılabilir.

 

Aferin Şurup Nedir?

 

Kısaca ağrı kesici ve ateş düşürücü bir ilaçtır diyebiliriz. Nezle, grip, soğuk algınlığı, üşütme, ateş, burun akıntısı, halsizlik, halsizlik, bitkinlik, adele ağrıları durumunda kullanılan kuvvetli bir ilaçtır. Nektarin kokulu ve tadı da son derece güzeldir bundan dolayı da çocuklarda severek içmektedir. 2 yaş ve üzerinde çocuklarda kullanılabilir.

Ağız yoluyla kullanılan bir ilaçtır. İçeriğinde kortizon yoktur ve çocuklara uygun olarak tasarlanmıştır. Normal reçete ile satılan bir şuruptur. Reçeteli ya da reçetesiz olarak eczaneden alınabilir. Reçete edilmesi durumunda SGK tarafından ödenmektedir. Bu şurubun ruhsat sahibi Hüsnü Arsan ilaçları A.ş’dir. Üretimi ise Bilim İlaç Sanayi ve A.ş tarafından Gebze-Kocaeli’nde yapılmaktadır.

İnceleyin: Katarin Şurup Nedir, Kaç Yaş İçin?

 

Aferin Şurup Ne İşe Yarar?

 

  • Ağrı kesici ve ateş düşürücü etkisi vardır.
  • Boğaz ağrısının tedavisinde kullanılır.
  • Grip ve soğuk algınlığı tedavisinde kullanılır.
  • Öksürüğün geçirilmesi durumunda kullanılır.
  • Üst solunum yollarına bağlı burun akıntısı, burunda kızarma, halsizlik, kırgınlık durumlarının tedavisinde kullanılır.
  • Adele ağrılarının giderilmesi durumunda kullanılır.
  • Nezleye bağlı ağrı durumlarının tedavisinde kullanılır.
  • Yüksek ateşin geçirilmesinde kullanılır.
  • Genizde kaşıntı durumunun tedavisinde kullanılır.

 

Aferin Şurup İçeriği

 

Etken maddesi: Parasetamol, klorfeniramin maleat.

Yardımcı maddeleri : Saf su,gliserin, sodyum klorür,sodyum CMC, karamel, nektarin esansı, sorbitol(E420), polietilen glikol, sitrik asit, sodyum sakarin dihidrat, trisodyum sitrat dihidrat, metil parahidroksi benzoat(E218), propil parahidroksi benzoat (E216).

 

Aferin Şurup Nasıl Kullanılır?

 

  • 2 yaşından büyüklerin kullanımı için tasarlanmıştır. Bebekler kullanım için mutlaka doktor önerisi şarttır.
  • Bu şurup aç karnına ya da tok karnına kullanılabilir bunda bir sakınca yoktur.
  • Bu şurup 12 yaşından büyüklerde günde 4 defa 20 ml (4 ölçek) olacak şekilde kullanılmalıdır.
  • 6-12 yaş arasındaki kişilerde günde 4 defa 10 ml (4 ölçek) olacak şekilde kullanılmalıdır.
  • Kullanırken dozlara dikkat edilmelidir aksi durumda yan etkiler ortaya çıkabilir.

 

Aferin Şurup Fiyat 2023

 

100 ml’lik bu şurup 42.66 TL’den eczanelerde satılmaktadır. Bu fiyattan çok yüksek söyleyen eczanelerden alım yapmayın. Reçeteli olarak alındığında ise bu ilaca sadece 4 TL ödeyeceksiniz. Bu şurubu alırken son kullanma tarihine de özellikle bakmalısınız.

 

Konuyla İlgili Sorular

 

Soru 1: Aferin Şurup Öksürük Yapar Mı?

Cevap 1: Öksürük yapma gibi bir durumu genel olarak yoktur tam tersine öksürüğü geçirmektedir.

Soru 2: A-ferin Şurup Reçetesiz Fiyatı?

Cevap 2: Bu şurubun reçetesiz fiyatı 42.66 TL’dir.

Soru 3: Aferin Şurup Açıldıktan Sonra Ne Kadar Kullanılır?

Cevap 3: Açıldıktan sonra doğru muhafaza edildiği takdirde son kullanma tarihine kadar kullanılabilir.

Soru 4: Aferin ve Aferin Plus Farkı?

Cevap 4: Etken maddeleri aynıdır farkı ise içeriğindeki maddelerin oranları farklıdır ve bundan dolayı da etkisi farklıdır.

Soru 5: Aferin Şurup Ağrı Kesici Mi?

Cevap 5: Ağrı kesicidir ve ağrıları gidermektedir.

Soru 6: Aferin Şurup Baş Ağrısına İyi Gelir Mi?

Cevap 6: Baş ağrısına da iyi gelmektedir ve baş ağrısı durumunda kullanılabilir.

Soru 7: Aferin Şurup Diş Ağrısına İyi Gelir Mi?

Cevap 7: Diş ağrısına da iyi gelen bir ilaçtır kullanabilirsiniz.

Soru 8: Aferin Şurup Enfeksiyona İyi Gelir Mi?

Cevap 8: Enfeksiyona da iyi gelen bir şuruptur düzenli olarak kullanılabilir.

Soru 9: Aferin Şurup Geniz Akıntısına İyi Gelir Mi?

Cevap 9: Geniz akıntısına da iyi gelir ve geniz akıntısını geçirir.

Soru 10: Aferin Şurup Parasematol İçerir Mi?

Cevap 10: Etken maddelerinden biri parasematoldür yani bu maddeyi içermektedir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git