Katarin Şurup Kaç Yaş İçin, Bebeklerde Kullanımı?

Katarin Şurup Kaç Yaş İçin, Bebeklerde Kullanımı?
7 Mayıs 2023 tarihinde eklendi, 35 kez okundu.

Katarin şurup grip, soğuk algınlığı, nezle gibi üst solunum yollarının enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan etkili bir ilaçtır. Katarin şurup nedir, ne için kullanılır, kaç yaş için, fiyatı, muadili gibi sorunların cevapları yazımızda.

 

Katarin Şurup Nedir?

 

Grip, soğuk algınlığı, nezle gibi üst solunum yollarının akut enfeksiyonlarında ve alerji hastalıklarında ortaya çıkan ağrı, ateş, hapşırma, öksürme, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, göz yaşarması, burun kaşıntısı gibi durumlarda kullanılan etkili bir ilaçtır. Ağrı kesici, ateş düşürücü,  balgam eritici, öksürüğü tedavi edici etkileri vardır.

Halk arasında soğuk algınlığı ilacı olarak da bilinmektedir. Bu şurubun pembe rengi vardır ve tadı da güzeldir. 100 ml’lik bal renkli şişelerde ve yanında 5 ml’lik kaşığı ile beraber eczanelerde satılmaktadır. Özellikle kış aylarında kullanılmaktadır ve memnuniyet oranı da oldukça yüksektir. Ağız yoluyla kullanılmaktadır. Öksürük ve soğuk algınlığı ilaçları grubuna dahildir.

Normal reçete ile satılan bir şuruptur. Reçeteli ya da reçetesiz olarak eczaneden alabilirsiniz. Reçete edilmesi durumunda SGK tarafından ödenen bir ilaçtır. Aile hekimleri de bu şurubu reçete edebilir. İçeriğinde kortizon yoktur. Bu şurubun ruhsat sahibi ve üreticisi Biofarma İlaç Sanayi ve Ticaret A.ş’dir. Üretimi ise Sancaktepe-İstanbul’da yapılmaktadır.

 

Katarin Şurup Kaç Yaş İçin?

 

6 yaş ve üzerindeki çocuklarda ve yetişkinlerde kullanılabilir. 6 yaşından küçük çocuklarda gerekli olursa doktor önerisi ile kullanabilir aksi durumda kullanılmamalıdır.

Göz Atın: Actidem Şurup Nedir, Neye Yarar?

 

Katarin Şurup Ne İşe Yarar?

 

  • Grip tedavisinde kullanılır.
  • Soğuk algınlığı ve nezle tedavisinde kullanılır.
  • Yüksek ateşin düşürülmesinde kullanılır.
  • Balgam söktürülmesinde kullanılır.
  • Alerjiye bağlı sorunların tedavisinde kullanılır.
  • Öksürük tedavisinde kullanılır.
  • Üst solunum yolu enfeksiyonuna bağlı hapşırma, burun akıntısı, burun kaşıntısı, gözde yaşarma, ağrı, burun tıkanıklığı durumunun geçirilmesinde kullanılır.

 

Katarin Şurup Bebeklerde Kullanımı

 

Bebeklerde bu şurup kullanılmaz bu şurubun normal şartlarda kullanım yaşı 6’dır. Doktorunuz çok gerekli görürse bebeklerde kullanabilirsiniz aksi takdir de kullanılmamalıdır.

 

Katarin Şurup Yasaklandı Mı?

Yasaklanma durumu söz konusu değildir zaman zaman piyasada tedarik sorun oluyor şuan satılmaya devam etmektedir.

 

Katarin Şurup Nasıl Kullanılır?

 

  • Doktorunuzun kullanım önerisi var ise o şekilde kullanın yoksa da aşağıdaki kullanım önerilerine uyun.
  • Ağız yoluyla yutarak kullanılır. 6-8 saatlik arayla 3-4 ölçek kullanılır.12 yaşından küçüklerde yarım ölçek kullanılır.
  • Alkol ile beraber bu şurup kullanılmamalıdır.

 

Katarin Şurup Fiyat

 

100 ml’lik bu şurup 83.51 TL’den eczanelerde satılmaktadır. Reçeteli alınması durumunda sadece 5 TL gibi bir rakam ödenmektedir. Reçetesiz satışı da bu ilacın mümkündür. Bu fiyatlardan çok fazla olan eczanelerden alım yapmayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git