Betnovate Losyon Neye Yarar, Kullanıcı Yorumları?

Betnovate Losyon Neye Yarar, Kullanıcı Yorumları?
1 Mayıs 2021 tarihinde eklendi, 1.518 kez okundu.

Merhabalar bugünkü yeni konumuz betnovate losyon hakkında olacaktır. Bu losyon egzama (bir tür deri hastalığı), ciltte şişlik, ciltte kızarıklık, iltihap, böcek sokması, isilik, sedef hastalığı (yaygın plaklarla tipleri hariç), temas duyarlılığı reaksiyonları, seboreik dermatit (derinin yağlı bölümlerinde görülen iltihaplı ve kaşıntılı deri hastalığı), prurigo nodularis (şiddetli kaşıntı, döküntü ve kabartılara yol açan deri hastalığı), liken planus ve liken simpleks (deri, deri ekleri ve mukozaları etkileyen iyi huylu deri hastalığı)dahil nörodermatitler, diskoid lupus eritematozus (genellikle yüzde plak oluşumuna yol açan deri hastalığı), sistemik steroid tedavisine ek olarak yaygın eritroderma(şiddetli kızarıklık), böcek ısırmalarına bağlı reaksiyonlar durumunda kullanılan etkili bir cilt ürünüdür. Cilt üzerine uygulanır. 20 ml’lik şişelerde üretilmektedir. Normal reçeteli bir losyondur. Reçeteli ya da reçetesiz alınabilmektedir.  Bu ilacın betnovate krem, betnovate merhem, betnovate saç losyonu formları da vardır. Bu ilaçlarda yine aynı sorunlar için kullanılmaktadır. Bu ilacın ruhsat sahibi GlaxoSmithKline İlaçları Sanayi ve Ticaret A.ş’dir. Bu losyonun üreticisi ise Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret A.ş’dir. Bu ilacın üretimi İstanbul’da yapılmaktadır.

 

Betnovate Losyon Nedir?

 

Sedef hastalığı, seboreik dermatit(genellikle derinin yağlı bölümlerinde görülen iltihaplı ve kaşıntılı deri hastalığı), şiddetli kepeklenme, saç derisinde tahriş, saç derisinde şişlik için üretilmiş bir ilaçtır. Steroid adı verilen ilaç grubu içerisinde bulunmaktadır. Kortizonlu bir ilaçtır. Kortizonlu olduğu için doktora danışılmadan uzun süreli kullanılmamalıdır. Cilt üzerinde ve saçlı deride kullanılabilir. 20 ml’lik  şişelerde satılmaktadır. Turuncu-beyaz kutusu ve şişesi vardır. Aile hekimleri de bu ilacı reçete edebilir.

 

Betnovate Losyon Etken ve Yardımcı Maddesi

 

Bu losyonun içeriğindeki maddelere de bakalım. Bu maddeleri araştırabilirsiniz ona göre kullanabilirsiniz. Cilt üzerinde önemli etkileri olan bir ilaçtır.

Etken (etkin) maddesi: Betametazon (valerat esteri halinde)

Yardımcı maddeleri: Sodyum hidroksit, saf su, fosforik asit, klorokresol, beyaz yumuşak parafin, likit parafin, sodyum hidrojen fosfat, setostearil alkol, setomakrogol 1000.

Bu Yazıyla Alakalı İçerikler

 

Betnovate Losyon Endikasyonları

 

Cilt üzerindeki ortaya çıkan egzama, isilik, sedef, böcek sokması, kızarıklık, seboreik dermatit, kaşıntılı deri hastalığı sorunlarında çok iyi sonuçlar veren bir cilt ilacıdır. Düzenli kullanım şarttır. Cilt tipine göre krem ya da merhem formu seçilmelidir. Etkili olduğu için uzun süreli kullanıma dikkat edilmelidir.

 

Betnovate Losyon Ne İşe Yarar?

 

Hangi durumlarda bu losyonu kullanmalısınız buna göz atalım. Aşağıdaki durumlar dışında bu ilacı kullanmamanız tavsiye olunur.

  • Egzama (bir tür deri hastalığı), ciltte şişlik, ciltte kızarıklık, iltihap sorunlarının iyi edilmesinde kullanılır.
  • Böcek sokması ve isilik sorunlarının iyi edilmesinde kullanılır.
  • Sedef hastalığının (yaygın plaklarla tipleri hariç) iyi edilmesinde kullanılır.
  • Temas duyarlılığı reaksiyonlarının ortadan kaldırılmasında kullanılır.
  • Seboreik dermatit (derinin yağlı bölümlerinde görülen iltihaplı ve kaşıntılı deri hastalığı) tedavisinde kullanılır.
  • Prurigo nodularis (şiddetli kaşıntı, döküntü ve kabartılara yol açan deri hastalığı) tedavisinde kullanılır.
  • Liken planus ve liken simpleks (deri, deri ekleri ve mukozaları etkileyen iyi huylu deri hastalığı)dahil nörodermatitler sorunun iyi edilmesinde kullanılır.
  • Diskoid lupus eritematozus (genellikle yüzde plak oluşumuna yol açan deri hastalığı) sorunun iyi edilmesinde kullanılır.
  • Sistemik steroid tedavisine ek olarak yaygın eritroderma(şiddetli kızarıklık) tedavisinde kullanılır.
  • Deride şişlik ve tahrişi giderir.
  • Kaşıntı önleme, iyileştirme ve kan damarlarını büzücü etkisi vardır.
  • Kronik iltihaplı deri hastalığı (atopik egzama) tedavisinde kullanılır.
  • Kurdeşen gibi kaşıntılı cilt sorunlarının geçirilmesinde kullanılır.
  • Dış çevre etkisiyle oluşan deri iltihabı (kontakt dermatit) tedavisinde kullanılır.
  • Numuler egzamanın iyileştirilmesinde kullanılır.
  • Yaşlanmaya bağlı kaşıntıların tedavi edilmesinde kullanılır.

 

Betnovate Losyon Faydaları

 

Cilt sağlığının korunmasını sağlar. Cilt görünümünü düzelterek sağlıklı yapıya kavuşturur. Ciddi cilt sorunlarından dolayı cilt tahriplerini ortadan kaldırır. Cildi nemlendirerek kuru özelliğini ortadan kaldırır. Düzenli kullandığında cilt hastalıklarına karşı hızlı sonuç verir.

 

Betnovate Losyon Nasıl Kullanılır?

 

-Hekiminiz bu ilacı reçete edip kullanım önerisi sundu ise aynı şekilde kullanın. Hekiminiz kullanım önerisi sunmadı ise aşağıdaki kullanım talimatlarına uyun.

-İnce tabaka halinde sorunlu bölgeyi tamamen kapsayacak şekilde günde 1 ya da 2 kez bu krem güzelce sürülür. Kullanım süresi 28 gündür. Yirmi sekiz günden sonra daha az güçlü bir kremle ilaç değiştirilir ve kullanım sıklığı azaltılır. Bu kremi sürdükten 2 saat sonra yumuşatıcı kullanılabilir.

-Bu losyon nemli ve sızıntılı yüzeylerin kullanımına uygundur.

-Sedef sorunu için bu losyon kullanılıyorsa gece sargı bezi ile sorunlu bölge kapatılabilir.

-Atopik dermatit için kullanılıyorsa ve sorun büyük oranda geçti ise sürekli olarak yumuşatıcı kullanılarak tedaviye devam edilmelidir.

-Sık tekrarlayan durumlarda tedavi haftada iki kez devam ettirilmelidir. Haftada iki kez bu losyon kullanılırken sürekli olarak da bir yumuşatıcı kullanılmalıdır.

-1 yaş altındaki çocuklarda bu ilaç kullanılmaz.1 yaşından büyük çocuklarda ise 5 günden uzun süre kullanılmamalıdır. Çocuklarda en düşük dozlarda kullanılmalıdır.

Çocuklarda ve bebeklerde kullanım bilgisi

1 yaşından küçüklerde bu losyon kullanılmamalıdır. 1 yaş üzerindeki çocuklarda da 5 günden uzun süre kullanmayın.

Yaşlılarda kullanım bilgisi

Yaşlılarda ve 65 yaş üstündeki kişilerde normal dozlarda kullanılabilir.

Hamile(Gebe) ve emzirenlerde kullanım bilgisi

Hamilelerde kısa süreli düşük dozlarda kullanılmalıdır. Emziren kişilerde ise kullanabilir. Bu ilacın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir.

Böbrek ve karaciğer yetmezliği olanlarda kullanım bilgisi

Böbrek yetmezliği ve karaciğer yetmezliği olan kişilerde dikkatli kullanılmalıdır. Bu iki hasta grubunda uzun süre geniş cilt yüzeylerine uygulanmamalıdır.

Diğer ilaçlarla birlikte kullanım bilgisi

Ritonavir ya da itrakonazol  kullanıyorsanız bu durumu doktorunuza bildirin.

Araç ve makine kullanım bilgisi

Araç ve makine kullanımını etkilememektedir.

Kullanım miktarından fazla kullanılırsa

Fazla kullanımı yan etki riski ortaya çıkarmaz. Fazla kullanımda yan etkilerin görülme olasılığı artabilir. Kazarak yutarsanız da kontrol amaçlı bir hastaneye gidip muayene olmalısınız.

Kullanım dozunu unutursanız

Unutulan miktarı dengelemeye çalışmadan normal rutinde kullanılmaya devam edilmelidir.

Yiyecek ve içecekle beraber kullanım bilgisi

Yiyecek ve içeceklerle beraber kullanılabilir.

 

Betnovate Losyon Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar

 

1.Bu losyonun içeriğindeki etken ya da yardımcı maddeye karşı alerjiniz var ise kullanmayın.

2.Bu ilacı kullanımda yaş sınırı vardır 1 yaşından küçüklerde kullanılmaz. 1 yaşından büyüklerde ise en düşük doz da ve en fazla 5 gün kullanılabilir.

3.Tedavi sonlandırıldığın herhangi olumsuz bir durum ortaya çıkmaz ama buna rağmen yine de hekiminizin önerisine göre kremi kullanmayı bırakın.

4.Bu losyonun içeriğinde setostearil alkol vardır bundan dolayı lokal cilt reaksiyonları ortaya çıkabilir.

5.Bu ilaç hamilelerde (gebelerde) az miktarda ve kısa süreli kullanılmalıdır. Emziren annelerde ise dikkatli şekilde kullanılmalıdır. Bu ilacın anne sütü ile atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Bu losyonu meme başına sürmeyin.

6.Göz kapağına bu losyon sürülüyorsa göz ile temas etmemesine özen gösterin.

7.Akne(sivilce), 1 yaşın altındaki çocuklarda, inflamasyonsuz kaşıntı, tedavi edilmemiş deri enfeksiyonları, anüs çevresinde ve genital bölgenizde kaşıntı var ise, rozasea(ciltte ve burun çevresinde ciddi al basması), perioral dermatit gibi durumlarda bu krem kullanılmaz.

8.Sedef hastalığı için bu losyon kullanılıyorsa düzenli şekilde durum gözlenmelidir.

9.Yetişkinlere göre çocuklarda topikal kortikostreoid emilimi daha fazla olduğundan istenmeyen etkilere duyarlılık daha fazla olabilir.

10.Bu losyon saç, cilt veya kıyafetleri boyayabilir. Sürüldüğünde kıyafetleri korumak için gerekli önlemler alınmalıdır.

 

Betnovate Losyon Kimlerde Kullanılmaz?

 

-Bu losyona karşı alerjisi olan kişilerde

-Bir yaşından küçük kimselerde

-Tedavi edilmemiş deri enfeksiyonu olan cilt bölgelerinde

-Rozasea hastalığında

-Akne(sivilce) durumunda

-İnflamasyonsuz kaşıntı durumunda

-Perioral dermatit durumunda

-Makat(anüs) bölgesindeki kaşıntılarda

-Üreme(genital) bölgesi kaşıntısında

 

Betnovate Losyon Fiyatı

 

20 ml’lik bu losyonun güncel fiyatı 23.17 TL‘den eczanelerde satılmaktadır. Eczane dışında satışı yoktur. Reçeteli alındığında devlet tarafından ödenmektedir. Bu fiyatlardan çok fazla söyleyen eczanelerden alım yapmayın. Son kullanma tarihine göre kullanın.

 

Betnovate Losyon Muadili (Eşdeğeri)

 

Bu losyonla aynı etkileri gösterecek başka ilaçlarda vardır. Bu losyonu tedarik edemediğiniz takdir de aşağıdaki ilaçlardan birini de alıp kullanıma başlayabilirsiniz.

  • Betnovate merhem
  • Betnovate krem
  • Betnovate saç losyonu
  • Betnovate-C krem
  • Betnovate-C merhem
  • Celestoderm-V krem
  • Dermabel deri kremi
  • Dermabel deri merhemi
  • Diprolen krem
  • Diprolen pomad
  • Seroderm pomad
  • Tirecort krem
  • Elidel krem
  • Fito krem
  • Dermovate krem
  • Demovate saç losyonu
  • Dermovate merhem
  • Betasalic losyon
  • Psoderm saç losyonu
  • M-furo losyon
  • Saltar losyon

 

Betnovate Losyon Saklama Koşulları

 

Çocuklardan uzak ve ellerine alıp oynayamayacakları noktalarda saklanmalıdır. Karıştırılmamış ürünü ve paketi 20 derecedeki ılık ortamlarda muhafaza edin. Dondurmayın ve buzdolabına koymayın. Ağzını sıkı kapatın. Son kullanma tarihinden sonra bu ilacı kullanmayın. Bu kremde bozukluklar fark ederseniz kullanmadan tıbbi atıklara atın. Güneş ışığıyla temas ettirmeyin.

 

Betnovate Losyon Prospektüs

 

Prospektüs bilgilerini sunduk bu bilgileri işinize yarayınca kullanabilirsiniz. İlaç hakkında tüm detayları bilmek size fayda sağlayacaktır.

 

Betnovate Losyon Hakkında Sorular 

 

Soru 1: Betnovate Losyon Yüze Sürülür Mü?

Cevap 1: Bu ilaç yüze sürülebilir.

Soru 2: Betnovate Losyon Satın Al?

Cevap 2: Bu losyonu eczaneden alabilirsiniz.

Soru 3: Betnovate Losyon Saçkıran İçin Kullanılabilir Mi?

Cevap 3: Bu losyonu saçkıran sorununda kullanabilirsiniz.

Soru 4: Betnovate Losyon Reçetesiz Satılır Mı?

Cevap 4: Bu losyon reçetesiz olarak da alınabilir.

Soru 5: Betnovate Losyon Gebelik Kategorisi?

Cevap 5: Bu ilacın gebelik ketegorisi C’dir.

Soru 6: Betnovate Losyon Kortizonlu Mu?

Cevap 6: Kortizonlu bir losyondur.

Soru 7: Betnovate Losyon Etken Maddesi?

Cevap 7: Bu losyonun etken maddesi betametazon (valerat esteri halinde) isimli yapıdır.

Soru 8: Betnovate Losyonu Devlet Ödüyor Mu?

Cevap 8: Reçete edildiğinde devlet tarafından ödenen bir ilaçtır.

Soru 9: Betnovate Losyon Vajinaya Sürülür Mü?

Cevap 9: Bu losyon vajinaya sürülmez.

Soru 10: Betnovate Losyon Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Cevap 10: Bu losyon genital bölgede kullanılabilir.

Soru 11: Betnovate Losyon Sivilceye İyi Gelir Mi?

Cevap 11: Sivilce(akne) sorunu için bu ilaç kullanılmaz.

Soru 12: Betnovate Losyonu Hamileler Kullanabilir Mi?

Cevap 12: Kısa süreli ve düşük dozlarda hamileler bu losyonu kullanabilir.

Soru 13: Betnovate Losyonu Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Cevap 13: Emziren kişiler dikkatli bir şekilde bu losyonu kullanabilirler.

 

Betnovate Losyon Kullananlar

 

Bu losyon hakkında kullanıcılar yaşadıklarını aktardılar işte bu yaşananlar. Aşağıdaki bilgiler bu ürün hakkında size yol gösterici olacaktır.

Kullanıcı yorumu: Bu losyon süper kesinlikle. Krem, merhem gibi formları da vardır. Bende deneyenlerdenim ve çok da fayda gördüm.

Kullanıcı yorumu: Bende kullananlardan biriyim ama çok etkisini görmedim bende işe yaramadı.

Kullanıcı yorumu: Yan etkisini pek görmedim doktorum önermişti ve de iyi sonuçlarla tamamladım. Kortizonlu bir ilaç olduğunu bilmelisiniz.

Kullanıcı yorumu: İyi bir ilaç kesinlikle ama ilk kullanım yakabilir hafif bu durum geçecektir.

Kullanıcı yorumu: Fiyatı son derece ucuz ve de hastalıkları geçiriyor. Egzamanın tüm türlerinde etkili. Bende ki egzama sorununu da geçirdi çok şükür.

Kullanıcı yorumu: Deneyenlerdenim güzel kesinlikle harika. Sizler de bakın ve de kullanın.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git