Furacin Merhem (Pomad) Neye Yarar, Fiyatı Nedir?

Furacin Merhem (Pomad) Neye Yarar, Fiyatı Nedir?
28 Kasım 2020 tarihinde eklendi, 4.086 kez okundu.

Yeni bir cilt ürünü tanıtımı ile daha karşınızdayız. Furacin isimli ilaç hakkında geniş bilgilere vereceğiz. Furacin merhem ameliyat yaralarının enfeksiyondan korunmasında, duyarlı mikroorganizmaların (mikropların) oluşturduğu piyoderma (ciltte sivilceli durum), dermatoz (deride oluşan hastalık) gibi cilt enfeksiyonlarında, kesik, yara, yanık ve ülser (derideki bir tür yara) enfeksiyonların ve otitis eksterna (dış kulak iltihabı), iltihapsız deri bozukluğu gibi cilt enfeksiyonları, hasar veya zedelenme sonucu oluşan yırtıkları tedavi etmek için kullanılan etkili bir ilaçtır. Halk arasında bu ilaca furacin krem ya da furacin pomad da denmektedir, burada bahsedilen aynı ilaçtır sadece söylemler farklıdır. Bu ilacın tam ismi furacin soluble dressing merhem olarak geçmektedir. Bu merhem cilt üzerindeki bakterilerin gelişimini önleyen antiseptik özellikli bir cilt ürünüdür. Son dönemde sıklıkla kullanılan ve çok başarılı bir ilaçtır. Çok iyi sonuçlar verdiği için alanındaki diğer ilaçlarda daha fazla kullanılmaktadır. 56 gramlık formlar şeklinde eczanelerde satılan bir ilaçtır. Normal reçeteli bir ilaçtır. Reçeteli ya da reçetesiz olarak eczaneden alınabilir. Reçete edilirse devlet tarafından bedeli ödenmektedir.

 

Furacin Nedir?

 

Ameliyat yaralarının enfeksiyondan korunmasında, duyarlı mikroorganizmaların (mikropların) oluşturduğu piyoderma (ciltte sivilceli durum), dermatoz (deride oluşan hastalık) gibi cilt enfeksiyonlarında, kesik, yara, yanık ve ülser (derideki bir tür yara) enfeksiyonların ve otitis eksterna (dış kulak iltihabı) için kullanılan eşsiz bir ilaçtır. Mavi beyaz kutusu ve tüpü vardır. Karakteristik kokulu, limon sarısı renkte, opak, yarı şeffaf bir görünüme sahiptir. Sorunlu bölgeye harici olarak sürülmektedir ve başka kullanım şekli yoktur. 56 gramlık tüplerde piyasaya sürülmektedir. Antiseptikler ve dezenfektanlar olarak isimlendirilen ilaç grubu içerisinde bulunmaktadır. İçeriğinde kortizon bulunmamaktadır.

 

Furacin Merhem (Krem) İçeriği

 

Hangi maddelerle bu krem ortaya çıkmış bunu da açıklayalım. Kortizon içermeyen bir ilaçtır. Son derece etkili maddelerin bir araya gelmesiyle oluşturulmuş iyi bir formüle sahiptir. Etken maddesi de güçlüdür.

Etken (etkin) maddesi: Furacin (nitrofurazon) (her bir tüpte %0.2 etken madde bulunur.)

Yardımcı maddeleri: Polietilen glikol 300, polietilen glikol 1000, polietilen glikol 4000

 

Furacin Souble Dressing Merhem Endikasyonları

 

Cilt sorunları için tasarlanmış merhem (pomad) özellikli bir ilaçtır. Cilde düzenli sürüldüğünde cilt sorunlarını geçirmektedir. Ameliyat yaralarının enfeksiyondan korunmasında, duyarlı mikroorganizmaların oluşturduğu piyoderma, dermatoz gibi cilt enfeksiyonlarında, kesik, yara, yanık ve ülser enfeksiyonlarında endikedir. Ayrıca donörlerde deri greftleri alanları ve otitis eksterna gibi durumların tedavisinde kullanılır.

 

Furacin Souble Dressing Merhem Ne İşe Yarar?

 

Hangi hastalıklarda bu ilacı kullanmalısınız hemen paylaşalım. Aşağıda saydığımız noktalarda bu ilacı kullanabilirsiniz. Kesinlikle etkili bir ilaçtır.

  • Cilt üzerindeki bakterilerin gelişimini önler ve onları öldürür.
  • Cilt yüzeyini temizler ve sağlıklı hale getirir.
  • Ameliyat yaralarının enfeksiyondan korunmasını sağlar.
  • Duyarlı mikroorganizmaların (mikropların) oluşturduğu piyoderma (ciltte sivilceli durum) durumunu iyi eder.
  • Dermatoz (deride oluşan hastalık) gibi cilt enfeksiyonların tedavisinde kullanılır.
  • Kesik, yara, yanık ve ülser (derideki bir tür yara) enfeksiyonların tedavisinde tercih edilir.
  • Otitis eksterna (dış kulak iltihabı) tedavisinde kullanılır.
  • İltihapsız deri bozukluğu gibi cilt enfeksiyonları tedavisinde kullanılır.
  • Hasar veya zedelenme sonucu oluşan yırtıkları tedavi eder.

 

Furacin Merhem (Krem) Faydaları

 

Cilt görünümünü düzeltir ve cildi sağlıklı hale getirir. Cilt sağlığının korunmasına yardımcı olur. Cildi onarır ve tamir eder. Ameliyat yaralarını enfeksiyondan korur. Antiseptik özelliği sayesinde cilt üzerindeki mikropları öldürür ve cildi temizler. Cilt yüzeyinde oluşan irin ve sivilceli yapıları iyileştirir. İltihapsız deri enfeksiyonlarını iyi eder. Hasar ve zedelenme sonucu ortaya çıkan yırtıkları iyi eder cilt görünümünü iyi hale getirir. Kesik, yara, yanık ve ülseri (deride hastalık) iyi ederek cildi sağlıklı yapıya kavuşturur. Son derece etkili ve iyi bir ilaçtır bundan dolayı da düzenli kullanım şarttır.

 

Furacin Merhem (Krem) Nasıl Kullanılır?

 

-Doktorunuz bu kremi reçete etti aynı şekilde kullanın yoksa da aşağıdaki kullanım önerilerini dikkate alın.

-Cilt yüzeyine haricen uygulanmaktadır ve başka kullanım şekli de yoktur.

-Lezyonların üzerine doğrudan doğruya bir gazlı bez ya da spatül ile sürülmelidir. Geniş yanık alanlarına steril gazlı bez üzerine yayıldıktan sonra sürülmelidir.

-Postoperatif (ameliyat) sonrası vakalarda furacin krem üzerine vazelinli gazlı bez konması pansumanın yapışmasını önler ve bu şekilde pansumanın 5-7 gün açılmadan bırakılması mümkün olur. Pansumanın çıkarılırken gazlı bezin serum fizyolojikle ıslatılması, çıkarılmasını kolaylaştırır.

-Bu krem günde 1 kere ya da 2 günde 1 kere olacak şekilde iyileşme olana kadar devam edilir. 7-10 kullanılması tavsiye olunur.

Çocuklarda ve bebeklerde kullanım bilgisi

Bebeklerde bu ilaç kullanılmaz. Çocuklarda ise hekim önerisi ile kullanılabilir.

Yaşlılarda kullanım bilgisi

Yaşlılarda ve 65 yaş üstündeki kişilerin kullanımında bir sınırlama yoktur normal dozlarda kullanılabilir.

Hamile(Gebe) ve emzirenlerde kullanım bilgisi

Hamile ve emziren annelerde kullanılmamalıdır. Bu merhemin anne sütüne geçip geçmediği de bilinmemektedir. Hamile olanlarda gerekli görülürse sadece doktor önerisi ile kullanılabilir.

Böbrek ve karaciğer yetmezliği olanlarda kullanım bilgisi

Böbrek yetmezliği olan hastalarda doktor önerisi ile kullanılmalıdır. Karaciğer yetmezliği olanlarda doz ayarlamasına gerek olmadan kullanılabilir.

Diğer ilaçlarla birlikte kullanım bilgisi

Herhangi bir ilaçla etkileşimi söz konusu değildir.

Araç ve makine kullanım bilgisi

Araç ve makine kullanımını etkilemeyen bir ilaçtır. Bu ilacı kullandıktan sonra araç ve makine kullanabilirsiniz.

Kullanım miktarından fazla kullanılırsa

Fazla kullanımı yan etki riski ortaya çıkarmaz. Fazla kullanımda yan etkilerin görülme olasılığı artabilir. Kazarak yutarsanız da kontrol amaçlı bir hastaneye gidip muayene olmalısınız.

Kullanım dozunu unutursanız

Unutulan miktarı dengelemeye çalışmadan normal rutinde kullanılmaya devam edilmelidir.

Yiyecek ve içecekle beraber kullanım bilgisi

Yiyecek ve içecek kısıtlaması söz konusu değildir bundan dolayı da tüm yiyecek ve içeceklerle kullanılabilir.

 

Furacin Souble Dressing Merhem Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

1.Bu merhemin içeriğindeki etken ya da yardımcı maddeye karşı alerjiniz var ise kullanmayın.

2.Tedaviyi hekim önerisine göre tamamlayın ayrıca tedaviyi yarıda kesmeyin.

3.Bu merhemin içerisinde bulunan polietilen glikol, derisi kalkmış vücut bölgelerinden emilerek mevcut böbrek bozukluğu durumunu arttırabilir.

4.Bu ilaç çok uzun süre kullanılmamalı. Ortalama kullanım süresi 7-10 gündür.

5.Mümkün olduğu kadar temiz cilt yüzeylerine uygulanmalıdır. Her kullanımdan sonra da ellerinizi yıkayın.

6.Bu ilacı kullanmaya başladıktan sonra yanık ve yara düzelmez hatta kötüye giderse durumu hekiminize söyleyin.

7.Bu merhem (pomad) ciltte hassasiyet ya da tahriş oluşturursa kullanımını bırakın.

8.Böbrek yetmezliği olan kişilerde bu ilaç dikkatli şekilde kullanılmalıdır.

9.Yiyecekler, boyalar, koruyucular veya herhangi bir ilaca alerjiniz var ise bunu hekiminize söyleyin.

10.Cilt üzerine kullanılan antibakteriyel ilaçlar ile, seyrek olarak ilaca duyarlı olmayan mantarların da içinde olduğu gibi bir grup mikroorganizma (mikrop) tarafından enfeksiyon oluşabilir. Bu durum ortaya çıkar ise bunu hekiminize söyleyin.

11.Hamile ve emzirenlerde bu ilaç kullanılmamalıdır. Hamile (gebe) olana kişilerde gerekli olursa doktor tarafından kullanılması önerilebilir.

12.Göze sürmeyin kesinlikle, göze kazarak temas ederse gözünüzü hemen bol su ile yıkayın.

 

Furacin Merhemi (Pomadı) Kimler Kullanamaz?

 

  • Bebekler
  • Hamile (gebe) olanlar
  • Emziren anneler
  • Bu ilaca karşı alerjisi olanlar
  • Açık yaralarda
  •  Göz, ağız boşluğu, burun içi

 

Furacin Merhem Yan Etkileri

 

Bu merhem cildi aşırı duyarlık oluşturan kişilerde yan etki gösterir. Lokal uygulamalarda çok iyi tolere edilen bir ilaçtır ve hafif, geçici yan etkiler ortaya çıkmaktadır. Ciddi yan etkiler ortaya çıkarsa bir hastaneye gidip muayene olmalısınız.

Çok ciddi yan etkiler

  • Cilt döküntüsü
  • Kaşıntı oluşumu
  • Lokal ödem (şişlik) gibi değişik derecelerde kontakt  dermatit(temasla ortaya çıkan deri hastalığı) reaksiyonları
  • Deride süperenfeksiyon (nitrofurazon kullanımına bağlı mantar ve bazı mikroorganizmaların (pseudomonas da dahil olmak üzere) çoğalması ile birlikte mevcut enfeksiyonun dışında yeni enfeksiyonlar

Bu Yazıyla Alakalı İçerikler

 

Furacin Merhem (Krem) Fiyat 2022

 

56 gramlık bu merhemin güncel fiyatı 10.74 TL‘den eczanelerde satılmaktadır. Eczane dışında satışı yoktur. Reçeteli alındığında devlet tarafından ödenmektedir. Bu fiyatlardan çok fazla söyleyen eczanelerden alım yapmayın. Son kullanma tarihine göre kullanın.

 

Furacin Muadili (Eşdeğeri)

 

Bu merhemle aynı etkileri gösterecek başka ilaçlarda vardır. Bu jeli tedarik edemediğiniz takdir de aşağıdaki ilaçlardan birini de alıp kullanıma başlayabilirsiniz.

  • Furacept merhem
  • Furaderm pomad
  • Furazol kulak damlası
  • Nitrocin merhem

 

Furacin Merhem (Krem) Saklama Koşulları

 

Çocuklardan uzak ve ellerine alıp oynayamayacakları noktalarda saklanmalıdır. Karıştırılmamış ürünü ve paketi 20 derecedeki ılık ortamlarda muhafaza edin. Son kullanma tarihinden sonra bu ilacı kullanmayın. Bu jelde bozukluklar fark ederseniz kullanmadan tıbbi atıklara atın. Güneş ışığıyla, floresan ışığıyla, alkali maddelerle ve 40 dereceden yüksek sıcaklıklarla doğrudan temasından kaçınılmalıdır.

 

Furacin Prospektüs

 

Prospektüs bilgilerini sunduk bu bilgileri işinize yarayınca kullanabilirsiniz. İlaç hakkında tüm detayları bilmek size fayda sağlayacaktır.

Furacin Merhem Yüze Sürülür Mü?

 

Bu merhem yüzde de kullanılabilir. Yüz bölgesine dikkatli şekilde uygulanmalıdır. Yüze sürülürken kesinlikle göze temas ettirilmemelidir. Dikkatli şekilde sürüldüğünde yüz bölgesindeki sorunlara da iyi gelecektir.

 

Furacin Merhem (Krem) Hakkında Sorular ve Cevaplar

 

Soru 1: Furacin Açık Yaraya Sürülür Mü?

Cevap 1: Bu ilaç açık yaraya sürülmez.

Soru 2: Furacin Basura İyi Gelir Mi?

Cevap 2: Basur (hemeroid) için kullanılacak bir krem değildir.

Soru 3: Furacin ile Fucidin Aynı Mı?

Cevap 3: İkisi aynı ilaç değildir.

Soru 4: Furacin Krem Gebelik Kategorisi?

Cevap 4: Bu kremin gebelik kategorisi C’dir.

Soru 5: Furacin Krem Pişik İçin Kullanılır Mı?

Cevap 5: Pişik sorunu içinde kullanılabilir.

Soru 6: Furacin Sivilceye Sürülür Mü?

Cevap 6: Sivilceye (akneye) sürülebilir. Sivilce sorunlarını da tedavi etmektedir.

Soru 7: Furacin Reçetesiz Alınır Mı?

Cevap 7: Reçetesiz olarak da bu ilacı eczaneden alabilirsiniz.

Soru 8: Furacin Ne Kremi?

Cevap 8: Cilt üzerindeki bakterileri, mikropları öldüren antiseptik içerikli bir kremdir.

Soru 9: Furacin Dudağa Sürülür Mü?

Cevap 9: Dudağa sürülmez bu krem.

Soru 10: Furacin Soluble Dressing Merhem Bebeklerde Kullanımı?

Cevap 10: Bu ilaç bebeklerde kullanılmaz. Çocuklarda da doktor önerisi ile kullanılabilir.

Soru 11: Furacin Krem Kortizon İçerir Mi?

Cevap 11: İçeriğinde kortizon yoktur. Kortizon içeren bir krem değildir.

Soru 12: Furacin Krem Kaç Gün Kullanılır?

Cevap 12: Bu krem 7-10 gün kadar kullanılmalıdır.

Soru 13: Furacin Krem Mantara İyi Gelir Mi?

Cevap 13: Mantara için kullanılmaz bu krem. Mantara da iyi gelmemektedir.

Soru 14: Furacin Krem Antibiyotik Mi?

Cevap 14: Antibiyotik özellikli kremdir.

Soru 15: Furacin Krem Burun İçine Sürülür Mü?

Cevap 15: Bu ilaç burun içine kesinlikle sürülmemelidir.

Soru 16: Furacin Krem Etken Maddesi?

Cevap 16: Bu ilacın etken maddesi Furacin (nitrofurazon).

Soru 17: Furacin Krem Egzamaya İyi Gelir Mi?

Cevap 17: Bu krem egzamaya iyi gelmez.

Soru 18: Furacin Krem Güneş Yanığına İyi Gelir Mi?

Cevap 18: Güneş yanığına iyi gelmektedir.

Soru 19: Furacin Krem Göze Sürülür Mü?

Cevap 19: Göze bu krem kesinlikle sürülmez.

Soru 20: Furacin Merhem Genital Bölgeye Sürülür Mü?

Cevap 20: Bu merhem dikkatli olmak şartıyla genital bölgeye sürülebilir.

Soru 21: Furacin Krem Kaç Yaş?

Cevap 21: Tam yaş sınırı yoktur bebeklerde kullanılmaz çocuklarda ise doktor önerisi ile kullanılabilir.

Soru 22: Furacin Krem Yakar Mı?

Cevap 22: Bu krem genel olarak cildi yakmamaktadır.

Soru 23: Furacin Krem Ayak Mantarı İçin Kullanılır Mı?

Cevap 23: Ayak mantarı için kullanılacak bir krem değildir.

Soru 24: Furacin Krem Reçetesiz Alınır Mı?

Cevap 24: Reçetesiz olarak bu kremi eczaneden alabilirsiniz.

Soru 25: Furacin Krem Yaraya Sürülür Mü?

Cevap 25: Bu krem yaraya sürülebilir.

Soru 26: Furacin Krem Makata Sürülür Mü?

Cevap 26: Bu kremi makata sürebilirsiniz.

Soru 27: Furacin Krem Açıldıktan Sonra Ne Kadar Kullanılır?

Cevap 27: Bu krem açıldıktan sonra son kullanma tarihine kadar kullanılabilir.

Soru 28: Furacin Krem Sünnet Sonrası Kullanılır Mı?

Cevap 28: Sünnet sonrasından bu krem kullanılabilir.

Soru 29: Furacin Merhem Uçuğa İyi Gelir Mi?

Cevap 29: Bu krem uçuğa iyi gelmez. Uçuk vectavir krem kullanın.

Soru 30: Furacin Krem Uçuk İçin Kullanılır Mı?

Cevap 30: Uçuk için kullanılmaz. Uçuk için vectavir kremi öneririz.

Soru 31: Furacin Merhem Vajinada Kullanılır Mı?

Cevap 31: Vajianada kullanılmasını önermiyoruz.

Soru 32: Furacin Pomad Ne Demek?

Cevap 32: Cilt üzerindeki bakterilerin ve mikropların etkinliğini ortadan kaldıran bir ilaçtır.

Soru 33: Furacin Pomad Ne Kadar?

Cevap 33: Bu pomadın fiyatı 10.74 TL’dir.

Soru 34: Furacin Merhem Çatlaklara İyi Gelir Mi?

Cevap 34: Çatlak sorununa iyi gelecek bir merhem değildir.

Soru 35: Furacin Merhem Hamilelikte Kullanılır Mı?

Cevap 35: Hamilelikte bu merhem doktor önerisi ile kullanılabilir.

Soru 36: Furacin Yanık Kremi Mi?

Cevap 36: Bir nevi yanık kremi denebilir yanık sorunlarından sonra kullanılmaktadır.

Soru 37: Furacin Rengi?

Cevap 37: Bu merhem limon sarısı rengindedir.

Soru 38: Furacin Lekelere İyi Gelir Mi?

Cevap 38: Lekelere iyi gelen bir ilaç değildir.

Soru 39: Furacin Ağrı Kesici Mi?

Cevap 39: Ağrı kesici değildir antibiyotik özellikli kremdir.

Soru 40: Furacin Ağız İçine Sürülür Mü?

Cevap 40: Bu ilaç ağız içine sürülmez kesinlikle.

Soru 41: Furacin Çıbana İyi Gelir Mi?

Cevap 41: Bu ilaç çıban sorununa iyi gelmektedir.

Soru 42: Furacin Makat Çatlağı İçin Kullanılır Mı?

Cevap 42: Makat çatlağı için kullanılacak bir krem değildir.

Soru 43: Furacin Hayvanlarda Kullanılır Mı?

Cevap 43: Hayvanlarda kullanan kişiler var ama yine de en doğru cevabı veteriner verecektir.

Soru 44: Furacin İltihaba İyi Gelir Mi?

Cevap 44: İltihaba iyi gelen bir ilaçtır.

Soru 45: Furacin Tırnak Batması İçin Kullanılır Mı?

Cevap 45: Tırnak batması sorununda kullanılabilir.

Soru 46: Furacin Tırnak Mantarı İçin Kullanılır Mı?

Cevap 46: Mantar ilacı değildir bundan dolayı da tırnak mantarında kullanılmaz.

Soru 47: Furacin Krem Dolamaya İyi Gelir Mi?

Cevap 47: Dolamaya iyi gelmektedir.

Soru 48: Furacin Kremi Emziren Anne Kullanabilir Mi?

Cevap 48: Bu krem emziren annelerde kullanılmaz.

Soru 49: Furacin Krem Geciktirici Olarak Kullanılır Mı?

Cevap 49: Geciktirici olarak kullanılacak bir krem değildir.

Soru 50: Furacin Merhem İz Bırakır Mı?

Cevap 50: Bu merhemin iz bırakma gibi bir özelliği yoktur.

Soru 51: Furacin Krem Ne Kadar?

Cevap 51: Bu krem 10.74 TL’den satılmaktadır.

Soru 52: Furacin Merhem İltihaplı Sivilce İçin Kullanılır Mı?

Cevap 52: Bu merhem iltihaplı sivilcede iyi sonuçlar vermektedir ve kullanılabilir.

Soru 53: Furacin Merhemi Aile Hekimleri Yazar Mı?

Cevap 53: Bu merhem aile hekimleri tarafından da reçete edilmektedir.

Soru 54: Furacin Merhemi Devlet Ödüyor Mu?

Cevap 54: Reçete edildiği takdir de devlet tarafından ödenen bir ilaçtır.

Soru 55: Furacin Merhem Aç Mı, Tok Mu Kullanılır?

Cevap 55: Aç ya da tok karnına kullanılabilir herhangi bir sakıncası yoktur.

Soru 56: Furacin Merhemi SGK Ödüyor Mu?

Cevap 56: Reçete edildiği takdir de SGK tarafından ödenmektedir.

 

Furacin Merhem Kullananlar

 

Bu merhem hakkında kullanıcılar yaşadıklarını aktardılar işte bu yaşananlar. Aşağıdaki bilgiler bu ürün hakkında size yol gösterici olacaktır.

Kullanıcı yorumu: Cilt enfeksiyonları için kullanılan eşsiz bir krem. Her zaman evde bulunur ve kullanırım. Ben denedim cildime çok iyi geldi. Her kullandığımda da fayda etti.

Kullanıcı yorumu: Deri sorunlarında işe yarayan antibiyotik krem. Hatta hayvanlarda da işe yarıyor diyebilirim.

Kullanıcı yorumu: Yanık pansumanı için kullanılan bir ilaçtır. Ciltteki enfeksiyonlarda işe yarıyor. Ayrıca iltihaplı sivilceleri kurutuyor.

Kullanıcı yorumu: Kaşındıran antibiyotik özellikli merhem bu. Ciltte alerji yapabiliyor ve herkeste sonuç vermiyor. Fiyatı ucuz ama dikkatli kullanın.

Kullanıcı yorumu: Kesikte, yarada kullanılan başarılı bir ilaç. Bazı kişiler eleştirse de ben sonuç aldım. Düzenli kullanınca hızlı sonuç veriyor. Ayrıca ucuz da bir ilaç.

Kullanıcı yorumu: Bende işe yaramadı hatta bir arkadaşım bu etken maddeli ilaçlar toplatılıyor dedi. Benim tecrübem böyle ama fayda görenlerde yok değil.

Kullanıcı yorumu: Birçok cilt problemine iyi gelen merhem. Bazı kişiler krem ya da pomad da diyebiliyor arkadaşlar aynı şey söyleyeyim. Doktorumun reçete etmesi sonucu tanıştım ve iyi geldi sorunumu geçirdi. Bu kremi üretenlere teşekkür ediyorum.

 

Furacin Merhem (Pomad) Neye Yarar, Fiyatı Nedir? Konusuna 2 Yorum Yapıldı
  1. Tuba aydogan dedi ki:

    Sigile iyi gelir mi. Tesekkurler.

    1. admin dedi ki:

      Kullanın deneyin iyi gelebilir.

Sayfa başına git