Clinoper Jel Niçin Kullanılır,Fiyatı Nedir,Kullananlar Memnun Mu?

Clinoper Jel Niçin Kullanılır,Fiyatı Nedir,Kullananlar Memnun Mu?
22 Ekim 2018 tarihinde eklendi, 4.403 kez okundu.

Sivilce sorunu cilt sorunları arasında en başta yer alırken ergenlik başlangıç olmak üzere hemen hemen her insanı etkileyen bir sorundur. Yaşamında bir kere olsun sivilce sorunu yaşamayan insan neredeyse yok gibidir. Bu sorunlar hiç karşılaşmamış olanlar ise şanslı azınlıktan sayılırlar. Çoğu insan sivilcelerinin görüntüsünden ve ardında bıraktığı izlerden rahatsız olurlar. Sivilcelerin cilt üzerinde yarattığı sorunun önüne geçmek için öncelikle sivilce sorunundan kurtulmak gerekir. Bunun için birçok ilaç tercih edilebilir. Günümüzde sivilce tedavisinde kullanılan çok çeşitli ilaçlar bulunur. Sivilcelerin oluşmasına neden olan birçok faktör bulunur. Temel faktör ise cildin yağ dengesinin bozulması ve bakterilerdir. Bu tip ilaçlar öncelikle bu sorunu ortadan kaldırmaya yönelik işlevleri olan ilaçlardır. Bunlardan biri de sivilcelerin tedavisinde etkisi kanıtlanmış olan ve oldukça bilinen Clinoper jel’dir.

 

 

 

 

Clinoper Jel Nedir, Nasıl Bir İlaçtır?

 

İlaç rengi beyazdan hafif sarıya doğru değişen homojenize bir jel kıvamındadır. Alüminyum tüp içerisinde satılır. Argis ilaç firması tarafından üretilir. Bu ilaç cildin yağ üretimini azaltarak sivilce oluşmasının önüne geçer. Akne oluşumuna neden olan bakterilerin azalmasını sağlar. Siyah nokta ve beyaz noktaları tedavi eder. Oluşmuş bulunan akneleri geçirerek cildin daha düzgün bir görünüme ulaşmasını hedefler. İlacın sivilceler üzerindeki etkisi kanıtlanmıştır. Bu ilaç cilt doktorları tarafından reçete edilir. Akne anti-preperatları grubunda olan bu ilacın içerisinde antibiyotik etkili madde bulunur. Bu madde bakterilerin giderilmesinde fayda sağlar.

 

 

 

Clinoper Jel Hangi Durumlarda Fayda Sağlar?

 

Clinoper jel aşağıda sıralanan cilt lezyonlarının giderilmesinde fayda sağlar;

  • Sivilcelerin tedavisinde,
  • Yoğun aknelerin(sivilcelerin) giderilmesinde,
  • Siyah nokta tedavisinde,
  • Cilt üzerindeki ölü derinin hafif bir şekilde soyulmasında,
  • Yağ, kir gibi sivilce ve siyah nokta yapan sorunların ortadan kaldırılmasında,
  • Yeni sivilce oluşumunun engellenmesinde,
  • Beyaz nokta şeklinde beliren sivilcelerin giderilmesinde.

İlginizi Çekebilir: Advantan Krem Nedir,Ne İşe Yarar?

 

 

Etkin ve Yardımcı Maddesi Nelerdir?

 

Bu ilacın içerisinde bulunan etkin maddeler benzoil peroksit ve klindamisin fosfat olarak geçer. İlacın her 1 gramında benzoile peroksit 50 mg, klindamisin fosfat ise 10 mg olarak bulunur. İlacın etkin maddelerinin yanında yardımcı maddeleri de vardır. Bunlar ise saf su, disodyum EDTA,  sodyum hidroksit, dimetikon, izopropil miristat,  karbomer olarak geçer. İlaç bütün bunların birleşiminden ortaya çıkar.

 

 

 

 

Clinoper Jel Kullanım Şekli Nasıl Olmalıdır?

 

Bu ilacın kullanım şekli doktor tarafından başka türlü tarif edilmediği sürece günde bir seferdir. İlaç güzelce yıkanmış ve kurulanmış cilt üzerine ince bir tabaka halinde sürülür. Eğer cilt yapısı dolayısıyla ilacın emilimi fazla ise biraz daha kalın bir şekilde de sürülmesi mümkündür. Ardından eller güzelce yıkanır. İlacın kullanımının tedavi bitmeden bırakılması önerilmez. Aksi halde tedavi yarıda kalır. Tedavinin tam süresi doktor tarafından belirlenir. Yapılan kontroller ile ilacın ne kadar kullanılıp kullanılmayacağına karar verilir.

Hamilelik ve Emzirme Sırasında Kullanımı

Hamilelik ve emzirme döneminde ancak doktor kararı ile kullanılabilir. Ancak emziren annelerde ilacın kullanımı önerilmez.

Araç ve Makine Kullanımı

Araç ve makine kullanımı üzerinde bir etkisi bulunmaz.

Çocuklarda Kullanımı

12 yaşın altında olan çocuklarda kullanılmaz.

Yaşlılarda Kullanımı

Yaşlılar için özel bir kullanım önerisi bulunmaz.

Böbrek ve Karaciğer Yetmezliği Durumunda

Böbrek ve karaciğer yetmezliği durumlarında özel bir kullanım önerisi yoktur. Doktora bu hastalıklardan bahsetmek gerekir.

 

 

 

Bu İlaç Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

  1. ilacın özellikle etken maddelerine karşı duyarlılığı olanlar bu ilacı kesinlikle kullanmamalıdır.
  2. İlacın kullanılmaya başlamasının ardından etkisini göstermesi 2-5 hafta kadar sürebilir. Tedavi süresi ise maksimum 12 haftadır.
  3. Tedavi sırasında ilacın yan etkilerinin görülmesi durumunda doktor ile iletişime geçilmelidir.
  4. Yapay ve doğal güneş ışınları tedavi süresince cilde zarar verebilri. İlaç cildi daha hassas hale getirebilir ve bu nedenden solayı güneş yanıkları oluşabilir.
  5. Renkli tekstil ürünleri ve saçlarda renklerin açılması sorunu yaratabilir.
  6. Ağız ve göz bölgesine temasından kaçınılmalı, böyle bir durum oluştuğu takdirde ise bölge bol su ile yıkanmalıdır.
  7. İlaç tam dozunda kullanılmalıdır, daha fazla kullanılması tedavinin etkilerini artırmaz. Aksine yan etkilerin ortaya çıkmasına sebep olabilir.
  8. Gebelik, emzirme dönemlerinde doktor kontrolüne kullanılır.
  9. A vitamini içeren akne ilaçları ile birlikte kullanılmaz.
  10. İlacın kullanımı sorasında cildi tahriş esecek alkollü temizleyiciler, sert sabunlar ve kimyasal oranı yüksek kozmetiklerin kullanımından kaçınılmalıdır.

 

 

 

Clinoper Jel’in Yan Etkileri Nelerdir?

 

Clinoper Jel yan etkileri şu şekilde tanımlanabilir. Uygulama alanında yanma, kızarıklık, soyulma, pullanma ve kaşıntı durumlarının oluşması ilacın hafif yan etkileri arasında sayılır. Uzun süren ishal ile birlikte karın ağrısı sorunu oluşması durumunda ise acil tıbbi müdahale gerekebilir. Böyle bir sorunda en yakın sağlık kuruluşundan destek almak gerekir. Ani alerji şoku oluşması halinde sağlığı ciddi şekilde tehdit eden sorunlar ortaya çıkabilir.

 

 

 

Clinoper Jel 2022 Fiyatı Ne Kadardır?

 

Clinoper jel fiyatı 60.24 TL’dir. İlaç Sosyal Güvenlik Kurumu tarafında karşılanan ilaçlar listesinde bulunur. Bu nedenle yetkili doktor tarafından reçete edildiği takdirde daha uygun fiyata satın alınması mümkündür.

 

Bu İlacın Muadilleri(Eş değerleri) Nelerdir?

 

Bazı durumlarda ilaçların temin edilememesi gibi haller söz konusu olabilir. İlaç muadilleri ise bu zamanlarda devreye girer. İlacın muadilleri şunlardır;

-AKNEFLOKS %1 30 gr krem

-BENZALIN topikal jel 25 gr

-CLINDOXYL jel 25 gr

-MAGNIS %1 30 gr krem

-NADACNE %1 30 gr krem

-NADIXA %1 30 gr krem

-OXIMIN jel 25 gr

 

Magnis Krem Ne İşe Yarar,Fiyatı Ne Kadardır,Kullananların Yorumları

 

 

Clinoper Jel Saklama Koşulları

 

Bu ilaç açılmadan önce 2-8 derece arasında bulunan sıcaklıklarda ve buzdolabında saklanmalıdır. Açıldıktan sonra ise 25 derecenin altındaki oda sıcaklığında saklanması uygundur. Çocukların ulaşamayacağı bir alanda saklanması gerekir.

 

En Çok Sorulan Sorular ve Cevapları

 

Soru 1: Clinoper Jel sivilceleri ne kadar sürece geçirir?

Cevap 1: Bu sorunun net bir yanıtı yoktur. Bünyeden bünyeye göre değişiklik gösterir.

 

Soru 2 : Clinoper Jel kullanırken başka bir ilaç kullanabilir miyim?

Cevap 2: Bazı ilaçların bu jel ile birlikte kullanımı önerilmez. Bu nedenle en mantıklısı ilaçları doktorunuza danışarak kullanmaktır.

 

Soru 3: Bu ilacı çocuğumda kullanabilir miyim?

Cevap 3: İlacın 12 yaşının altındaki çocuklarda kullanımı tavsiye edilmez. Daha büyük çocuklarda ise kullanımı doktor gözetiminde olmalıdır.

 

Soru 4: Bu ilacı reçetesiz kullanabilir miyim?

Cevap 4: ilacı eczaneden temin edebilirsiniz ancak bu ilacı doktor kontrolü altında kullanmanız daha mantıklıdır.

 

 

Clinoper Jel Kullananların Tecrübeleri ve Yaşadıkları

 

Clinoper jel kullananlar bu ilaç ile ilgili yaşadıklarını şu şekilde anlatmışlardır;

  • İlaç kısa sürede sivilce sorunumdan kurtulmama yardımcı oldu.
  • Bu ilacı kullanırken sivilcelerim de önce artış oldu, doktorum bırakmamamı söyledi. Bir süre sonra sivilcelerim azalmaya başladı.
  • Kullananlar arasında bu ilaçtan bir tek ben memnun kalmadım herhalde. Bütün olumlu yorumlara rağmen ilaç ben de kaşıntı ve kabarıklığa yol açtı. Bu nedenle kullanmayı bıraktım.
  • İlacı doktorum önerdi, ancak ben de hiçbir etkisi olmadı. Sivilce sorunum aynı şekilde devam ediyor.
  • Güzel ve etkili bir ürün yüzde yüz olmasa da çok büyük oranda fayda sağladı bende. Size de tavsiye ederim.

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git